Tu se ispostavilo da „Beli sreću deli“, jerbo je atmosfera u redakciji postala živahnija nego inače. Čekali mi Belog, čekali, ali onda ispade da je Beli umesto u Danas otišao u Kurir.

Zove me u međuvremenu kolega iz Valjeva.

– Oću samo da proverim: da li je tačno da je Beli Vučićev projekat? – pita on ključno pitanje tog dana.

– Na osnovu jednog snimanja emisije kod Kesića, gde sam ga upoznao i uradio njegov psihološki profil & natalnu kartu, mogu da se zakunem da nije… – odgovorio sam „stručno“ kao politički analitičar za Belog.

– Je l’ znaš da je ovog Belog Vučić poturio da odvuče glasove Jankoviću? – poverio mi se posle još jedan.

– Ma daaaaaj! Pa Beli nije sam, ima ekipu od 50 „ludaka“, nemoguće da ih je Vučić kupio u paketu – počeo sam intenzivno da branim Belog, pojma nemam zašto, ali sam ko i svi ostali imao utisak da sam naglo „pobeleo“.

Pamtite li kada je tokom prvog serijala Velikog Brata nacija načisto odlepila za drvosečom, fizičkim radnikom i pčelarom iz Kupinova, Mikijem Đuričićem? Tipom koji je završio samo osnovnu školu, ali je na radost gledalaca B92 voleo Đinđića i mrzeo Cecu, a Petog oktobra kao suvenir iz flambirane skupštine poneo veliku mesinganu pepeljaru.

Čak je i Veran Matić, valjda kao predsednik Komisije za pčelare iz Kupinova, pregovarao sa Mikijem, koji je imao nameru da napusti rijaliti posle desetak dana, a kad ga je konačno i napustio, preko ekrana B92 tokom vesti išao je kajron: „Miki Đuričić napustio kuću Velikog Brata“.

Sledeći takav kajron išao je valjda kad je uhapšen Radovan Karadžić. Tih dana Mikija iz Kupinova zvala je i Olja u „Utisak nedelje“.

Posle se desilo nešto karakteristično za ovo podneblje: idol građanske Srbije iz Kupinova postao je estrada, deo onoga protiv čega se borio.

Zato, Ljubiša, pazi šta radiš!