A šljokice... 1

Tako nisam vidio ni otkaz uživo uživo, već na snimku. Kao što nisam vidio emisiju koja je prethodila.

Negdje sam pokupio tiskanu priču o događanju.

Glede onog sa Žarkom Trebješaninom.

I nagradama za cijepljene / vakcinirane, a sankcijama za one koji to nisu. Recimo da znam za taj neki antivakserski pokret.

Recimo, jer sam čuo, pročitao, negdje nekog ko mu navodno pripada i vidio.

Jedino ne znam je li legalan, registriran kod nadležnih. Ali u cijeloj priči oko otkaza, posebice me je privuklo ono „… televiziji, koju uređuju Brankica Stanković, Antonela Riha, Jovana Gligorijević, Ivan Ivanović i ostali…“

Šta li je sad ovo.

Usput ne gledam ni Veče sa Ivanom Ivanovićem, imam svoje razloge.

Mogu svesti sve na što sam slučajno čuo, naišao tražeći neki film koji nisam gledao više od pet puta – predsjedniče, vi ste (sad?!) naš novi bravar.

Upućeno Mlađahnom.

E pa jebi ga. Mogao sam odreagirati samo sa… nije za ovdje.

Haj’mo dalje.

U ovom zamješetaljstvu oko pandemije virusom kovid-19, oko vakcina i vakcinacije, iskreno jebe mi se za vaksere i antivaksere, nema ga, od eksperta iz struke do najveće rupe od bircuza koji ne zna sve i koji ne dijeli svoja (sa)znanja.

Na sve se to nakelji i dobrovoljnost i izbor vakcine ostavljen na procjenu pučanstvu.

U čemu, rekao bih učestvuje i struka razbacana diljem Kugle.

Što bi mogla biti najava smanjenja sredstava za zdravstvo, jer bi u svijetloj budućnosti pučanstvo i za sve drugo moglo samo sebi birati i prepisivati terapiju.

Pare treba dati samo dijagnostičarima, ali samo do trenutka u kojem će se pučanstvo i za to osposobiti.

A glede onih nagrada, koje između ostalog mogu biti i dozvole za ulazak u ugostiteljske, zašto ne i u neke druge objekte, možda bi bilo pametno uvesti trakičice za na ruku nevakciniranih, uz ustanovljavanje koljena do kojeg se ide.

Valja samo izbjegavati žutu boju trake.

E, da.

Ima i nagovještaja o dizajnu etiketa koje bi se mogle lijepiti, najbolje je na čelo, u svezi sa zavrzlamom oko izbora i za koga ćemo ako ćemo, akcentirano na jesu li ili nisu svi isti.

Prema nekim ekspertima, nisu svi isti, a oni koji tako, iz nekih svojih razloga, na koje bi trebali imati pravo, ne misle, svjesno ili nesvjesno podržavaju Mlađahnog.

Pokušao sam se nekako pronaći među ovim drugima, ali po svemu do čega sam došao meni će trebati unikatna etiketa, bolje bedž, koji se pominje kao demokratska mjera za sve one koje navodno čeka lustracija.

Ali o tom po tom.

Dovoljna mi je unikatna naljepnica, samo ne dam čelo, i neka bude ne uravno, već ukrug, da je lakše nabijem.

Jer meni jesu svi isti.

Jer među ovima sa raspoređenim ulogama ne nalazim nikog ko nije desnica, ko mi je bar malo sličan. A imam i pravo, koliko ja znam, i na antistaljinizam, posebice na antifašizam i antinacizam.

Sad više ne znam jesam li negdje ispred napomenuo da sam preuzeo oba kineska fasunga, za svaki slučaj radi kafića, ali i zbog nekoliko zdravstvenih problema, za koje sam stručno zaključio o najmanjoj šteti reakcijama na mrtvi virus. Pa sad bumo vid’li.