Jovankina vila 1

…. a koja je emisija svojevrstan pregled događaja u netom proteklih sedam dana, bila je – E pa jebala vas vila Jovanke Broz, pa evo sad i Titova, taj prinudni neuslovni smještaj, kako vam se više da…

A sve je krenulo oko sređivanja i adaptiranja vile Bor, koju bi navodno trebalo staviti u funkciju rezidencijalnog objekta za potrebe prvog sluge naroda, ko god da on/ona jeste.

Očekivalo se i dogodilo da je riječ o Ani Brnabić.

Za šta me lijepo zaboli, u ovakvoj kakva jeste državi i u društvu joj.

Nije u svemu tome N1 ni prednjačio, ni bio jedini i nije da u tzv. informativnim glasilima, elektronskim ili tiskanim, nisu i drugi izabrali baš tako baviti se jebenom vilom Bor.

Čak su se i ove moje novine uvalile u naslov Ide li Ana Brnabić u vilu Jovanke Broz?.

Nema ga ko ne zna, a ko se kao ozbiljnije bavi medijima ili nečim u njuma, da se uz takve naslove, ili insistiranja, malo ko uvali u ono što je ispod naslova, a ako se i uvali sve to zaboravi, u glavi mu ostane zvoniti samo naslov, karakteristika žutila, pa i slika ako je na to nakeljena.

Malo ko se prisjeti, mlađarija najčešće nema ni pojma, šta se sve događalo i kako je Jovanka Broz završila u toj jebenoj sjebanoj kućerini, i kako je provela godine izolacije.

I kako ta kućerina nije bila niti sa stanarskim joj pravom, vlasništvom još manje.

Još je veća sramota, posebice za medije koji su na crti žestoke borbe za pravedno demokratsko društvo i za slobodu svega, svačega i svakoga, Kad, namjerno ili iz čiste gluposti, svede dvije potpuno neuporedive biografije, jednu ni pero kategorije i drugu baš super teške, na isti nivo.

U bilo kojem pogledu.

Uloga i funkcija Jovanke Broz, šta ko mislio ili pričao i prepričavao koristeći stare ili nove bermudske trouglove i izvore svedene na beogradsku i druge slične sveznajuće čaršije, nije bila niti je to moguće svesti na supruga ili udovica Josipa Broza.

S njim ili bez njega, nosilac je Partizanske spomenice 1941. i odlikovanja za hrabrost od ličkog do Sremskog fronta, kao i onog za zasluge za narod, koje joj niko ne može ni sporiti niti oduzeti.

I nije bila materijalno osigurana, kao ova mladica Mlađahnoga.

U ostalom, nezavisni mediji navodne demokratske provenijencije, kad su baš htjeli opandrčiti po Brnabićki i njenima, mogli su se sjetiti i svojih.

Mogli su na primjer, uz pitanje adaptacije i orošavanja vile Bor za potrebe rezidencije premijerke, odvaliti naslove ili priču tipa hoće li Brnabićka po isteku mandata, ako useli u rezidencijalnu vilu Bor, istu otkupiti, uz iste uvjete uz koje je to uradila gospođa Ružica Đinđić, udovica i humanitarna radnica, sa rezidencijalnim objektom pokojnog premijera.

Iako ni to ne bi bilo na ponos medijima. Bez obzira što bi to nekako bilo logičnije, bliže kategorijski gledano.