Dekontaminacija 1

Svuda osim u Srbiji dekontaminacija označava proces uklanjanja opasnih materija i neželjenog onečišćenja s kože, odela, predmeta, objekta ili zemljišta; jedino se u ovoj suludoj državi tim pojmom definiše čin uklanjanja kontaminiranih političkih neistomišljenika.

Neđo Jovanović, poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS), govoreći na poslednjem zasedanju Skupštine Srbije (23. januara) o slobodi medija, zloupotrebi slobode govora i kritici kojoj su izloženi političari, požalio se nazočnom ministru kulture i informisanja Vladanu Vukosavljeviću:

„Uvaženi ministre, gde su granice gde se ta kritika može trpeti? Gde su granice kada se ta politika pojavi kao prekoračenje tog stepena tolerancije koji podrazumeva trpljenje da neko na našu ili na vašu štetu iznosi grube neistine? Gde su te granice kada konačno neko treba da reaguje, a to su institucije sistema, prevashodno u tom smislu mislim na institucije pravosuđa?“.

U opsežnoj žalopojci poslanik Jovanović je jasno normirao jednu osobu koja „u svom vokabularu učešćem u javnom diskursu urušava sistem ili institucije države, podriva Srbiju“:

„Marinika Tepić, koja nesumnjivo iskazuje izuzetan talenat, ali zaista izuzetan talenat da zastupa interese svih onih koji rade protiv države Srbije, pa samim tim i interese privremenih institucija Kosova, čak bi se mogla smatrati dobrim ambasadorom privremenih institucija Kosova kada su u pitanju napadi na Republiku Srbiju i na njeno rukovodstvo, na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, na ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića“!

Uzbuđeni Jovanović još je pitao uvaženog ministra:

„Postavljam pitanje – kada ćemo krenuti putem dekontaminacije? Kada ćemo krenuti putem suzbijanja svega onoga što podrazumeva vraćanje merila vrednosti koja smo nekada imali“!

„…Krenuti putem dekontaminacije?“!

Marinika Tepić je pre neke dve godine u Skupštini Srbije postavila pitanje šta međunarodno prepoznati fašisti Džim Doson i Nik Grifin traže u Srbiji, nakon čega su u Beogradu osvanuli grafiti – „Marinika, shvati, nećemo stati“, i to dan nakon što je SNP 1389 objavio tekst u kojem se kaže da „ako država stane, mi nećemo stati“ (slične parole ispisivane su tokom kampanje za Bregzit u Velikoj Britaniji, posle čega je ubijena laburistička poslanica Džo Koks).

Osvrćući se na njen komentar u vezi sa izborima u Lučanima, poslanik SNS Vladimir Đukanović uputio je Mariniki Tepić istu poruku: „Marinika, shvati, nećemo stati“.

„Laži koje je iznela Marinika Tepić o tome da smo od privatnika sakupljali pare za povlačenje priznanja Kosova koristiće svi naši neprijatelji i najbolje pokazuje koliko ona, Đilas i Savez za Srbiju mrze Srbiju“, izjavio je Ivica Dačić, lider fašistolojalista povodom otkrića Marinike Tepić da je ministar spoljnih poslova preko trgovaca oružjem sakupljao pare za povlačenje priznanja Kosova.

Kritikama se pridružio i Aleksandar Marković, narodni poslanik SNS-a, kineska kopija Aleksandra Martinovića, ocenom kako je Marinika Tepić „malodušnim izmišljotinama pokušala da diskredituje borbu Stefanovića i Vučića za sopstveni narod na Kosovu i Metohiji“.

Marko Ðurić je zaključio da je „ceo srpski narod na Kosovu i Metohiji ožalošćen i osramoćen ponašanjem narodnog poslanika Marinike Tepić i njenog partijskog starešine Dragana Đilasa“.

„Ima li BIA nekih saznanja da poslanica Nove stranke Marinika Tepić ima određene posredne i neposredne kontakte s licima za koja postoji osnovana sumnja da sarađuju sa stranim službama i agentima stranih službi, koje rade na rušenju poretka i destabilizaciji Srbije“ pitao je Željko Sušec poslanik, naravno, SNS-a.

Odgovarajući na optužbe na račun državnog vrha o upletenosti u nelegalnu trgovinu oružja predsednik Srbije pribegao je diskvalifikaciji Marinike Tepić:

„Ne postoji nijedan čovek u zemlji koji je više stranaka promenio od nje“ (uzgred, Marinika je promenila tri stranke, za razliku od Vučića, koji je promenio dve, ili Maje Gojković, koja u posedu ima pet partijskih knjižica).

Uobičajenu banalnu laž Aleksandra Vučića smenili su prljavi spotovi kojima se na društvenim mrežama „razvlači“ Marinika Tepić.

Junak sličnih spotova iz, čini se iste, majstorske radionice proteklih nedelja bio je i Aleksandar Obradović iz Valjeva, koga deo vlasti i provladinih tabloida optužuju za špijunažu zbog toga što je otkrio kako je Branko Stefanović, otac aktuelnog ministra policije, posredovao između Krušika i kupaca oružja iz arapskih zemalja.

„Glas za Olivera Ivanovića je glas za razbijanje srpskog jedinstva na Kosovu i Metohiji“, bile su reči Marka Đurića, koje su prethodile morbidnom spotu emitovanom na Pinku: Ivanović će biti mučki ubijen s leđa.

Davno smo, dakle, krenuli „putem dekontaminacije“.

Izgleda, međutim, da dekontaminacija zagađivanjem javnog prostora daje slabe rezultate!

Mariniki Tepić, Aleksandru Obradoviću, Miši Majiću, Vesni Pešić, Savi Janjiću, Radi Trajković, Draganu Đilasu i inima ostaje nada da socijalisti i njihovi ortaci neće pribeći asanaciji.

Tu su se pokazali veštijima.

P.S. Ovaj tekst pisan je dan nakon što je predsednik Srbije iz Izraela poslao poruku da „vrednosti nacizma i fašizma ne smeju da budu deo vrednosti bilo kojeg društva“. Što mnogo govori o vrednosnom sistemu u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari