SRB&JA

Slaviša Lekić

Novinar, po vokaciji, bivši glavni i odgovorni urednik i vlasnik magazina STATUS, autor nekoliko dokumentarnih filmova i knjiga,  lajavac koji smatra da je prirodno i logično biti protiv režima Aleksandra Vučića i kamarile koja ga okružuje. Veruje, naivno, da je bunt protiv vlasti civilizacijska dužnost i moralni, a ne ideološki čin. Trenutno - predsednik NUNS-a. Nema novinarskih, a od životnih nagrada izdvaja - Milicu, tinejdžerku.

Gorak ukus

"Meni je i danas gorak ukus u ustima", skandalizovala se premijerka Ana Brnabić u razgovoru s Jugoslavom Ćosićem, direktorom N1, reagujući na hajku koja se vodi protiv novinara te televizije nakon izveštavanja o ulasku demonstranata u RTS.

Patriotizam

Patriotizam jeste poslednje utočište hulja, ako pod patriotama podrazumevamo ove naše vlastodršce koji se usta krcatih nacionalnim interesima busaju u srpske domoljubne grudi dok su im džepovi i računi puni stranih valuta.

AVtocenzura

Sve kad bi sutra odlučio da do kraja života izgovara sušte konstante, Aleksandar Vučić teško da bi uspeo da uspostavi ravnotežu sa glupostima, neistinama i lažnim obećanjima kojima nas je ovih nekoliko godina darivao.

SNS empatija

"Dok kučka ne mane repom, kučak ne prilazi", glasila je jedna od bizarnijih Tviter odbrana Milutina Jeličića, nadaleko čuvenog Jutke, već nekoliko dana bivšeg predsednika opštine Brus.

Politikine svinjarije

Kad je beležio kako se ne može pobeći od odgovornosti sutrašnjice "time što ćete odgovornost izbeći danas", Abraham Linkoln pouzdano nije imao u vidu sudbinu Hadži Dragana Antića, zvanog Struja.

Nismo isti

Mnogo prašine se poslednjih dana podiglo oko srpskog državljanstvo koje je dobio košarkaš Partizana Markus Pejdž.

Vešala

U jednoj prastaroj francuskoj legendi francuski kralj Anri Drugi od Valoa drži u krilu malog Anrija od Navare, zadirkuje ga i u jednom trenutku kaže:

‘Ajmo, ‘ajde… (5)

"'Bože, kako će biti tužni kad se sve ovo završi' - setno je vrteo glavom Đerđ Konrad, jedan od najznačajnijih savremenih pisaca, kad je nakratko tokom protestnih šetnji 96/97. godine i sam bio deo urbanog pokreta otpora koji se valjao Beogradom i većim gradovima Srbije."

‘Ajmo, ‘ajde… (4)

Ako je nepoštovanje izbornih rezultata na novembarskim izborima 1996. bilo povod bunta u Srbiji, onda je medijsko prikrivanje broja onih koji "šetaju", čime se obesmišljavalo samo postojanje protesta, bilo okidač koji je aktivirao celu Srbiju.

‘Ajmo, ‘ajde… (3)

Kao da je "zafrkavanje" bilo podignuto na nivo profesije te zime '96./'97., razrađeno poput najpreciznijeg mehanizma, postavljeno kao jedna vrsta zaklona ili barikada...

Ajmo, ajde (2)

Danas se niko od "prvoboraca" ne može setiti ko je tog novembra 96. prvi krenuo u šetnju s pištaljkom, ali je vrlo brzo taj maleni "instrument" postao obavezan protestni rekvizit koji su imali gotovo svi, čak, umesto cucle, i deca u kolicima ("Mamu vam jebem, fašističku da vam jebem" glasila je parola okačena na kolica jedne "izmanipulisane bebe")!

Ajmo, ajde… (1)

"Bože, kako će biti tužni kad se sve ovo završi", setno je vrteo glavom Đerđ Konrad, jedan od najznačajnijih savremenih pisaca, kad je nakratko tokom protestnih šetnji 96/97. godine i sam bio deo urbanog pokreta otpora koji se valjao Beogradom i većim gradovima Srbije.

Barbara & barabe

Požar podmetnut u kući Milana Jovanovića, saradnika lokalnog portala Žig info iz Grocke, nadomak prestonog Beograda, nije imao za cilj da samo uplaši ovog čoveka ili uništi njegovu imovinu.
PrvaPoslednja