SRB&JA

Slaviša Lekić

Novinar, po vokaciji, bivši glavni i odgovorni urednik i vlasnik magazina STATUS, autor nekoliko dokumentarnih filmova i knjiga,  lajavac koji smatra da je prirodno i logično biti protiv režima Aleksandra Vučića i kamarile koja ga okružuje. Veruje, naivno, da je bunt protiv vlasti civilizacijska dužnost i moralni, a ne ideološki čin. Trenutno - predsednik NUNS-a. Nema novinarskih, a od životnih nagrada izdvaja - Milicu, tinejdžerku.

Nije srpski lupati

Od brojnih definicija gluposti najviše mi se dopada ona koja kaže da "nije glupan čovek koji nešto ne shvata nego je to onaj koji nešto shvata, ali postupa kao da ne shvata!"

Beba (5)

"Ponovo imamo problem s nedokučivim faktorom: Mlađanom Dinkićem. Lakše je predvideti Miloševićeve poteze od Dinkićevih. On uleće u Pink sa Dragoljubom Đuričićem i njegovim bubnjarima i pravi performans.

Beba (4)

Kad je posle atentata na Zorana Đinđića i akcije "Sablja" po drugi put za svega godinu dana (pr)oteran iz Vlade Srbije, Vladimir Beba Popović se najpre obreo u Beču, a onda i Londonu (boravke je pravdao stručnim usavršavanjem i pohađanjem specijalističkih kurseva iz oblasti medija, ekonomije i politike), odakle je u Beograd dolazio uglavnom na brojna suđenja čiji je akter bio.

Beba (3)

I za svog života, a dobrim delom i posle atentata, Zoran Đinđić je, mimo svog znanja, mnogima služio kao prekrivak za razne rabote koje nemaju mnogo veze sa demokratskim procedurama.

Beba (2)

"To što je izgledao kao ja, što je govorio kao ja, to što je imao prema gotovo svim životnim stvarima isti odnos kakav sam i sam imao", glasio je odgovor Vladimira Bebe Popovića na pitanje novinarke srpskog izdanja Plejboja - "Šta Vam je kod Đinđića imponovalo?"

Beba

„U politici – slepac. U moralu – pokvarenjak. U ekonomiji – haračlija. U biznisu – mafijaš. U životu – skot. U mentalitetu – skorojević. U strukturi – nitkov. U genetici – nedovršen čovek“. Ovako je, u samo osam rečenica i svega dvadeset četiri reči, Vladimira Bebu Popovića opisao pokojni Aleksandar Tijanić, bivši Popovićev saradnik i […]

Spirala

Svaki je umetnik najpre bio amater, jedino je Igor Mirović prvo bio pesnik koga je spirala života odvela do zanimanja amater u politici.

Profesija

Ne brani se profesija tako što uljeza u njoj braniš od napada, makar u vidu prostačkih uvreda, profesija se brani tako što uljeza koji je više od prostačke uvrede za novinarstvo smestiš na mesto koje mu i pripada.

Magarac

Razlika između magarca i čoveka, tvrde mudraci, sadržana je u tri reči. Kad bi magarac, naime, mogao reći "Ja sam magarac", sve bi bilo drugačije: bio bi ljudsko biće.

Nije Vučić kriv

"Nije Milošević kriv, mi smo govna", rečenica je koja mi se mota po glavi danima posle performansa koji su priredili radnici državnog preduzeća "Milan Blagojević - Namenska" iz Lučana ispred Osnovnog suda u Ivanjici.

Pravda za „šesti“

Koliko je "šesti oktobar" 2000. nevažan datum, jasno je po tome što ne znam nikoga ko se precizno seća šta je radio tog dana. A bilo je posla, nije da je manjkalo nego nas je slavlje opilo!

Vicoteka

Onomad kad se igrao stvaranja sveta, Bog gladi bradu i diktira anđelima:

Urbana legenda

Ko o čemu, vojnik o skraćenju, kurva o poštenju, a "mali od oružja koji oružje takao nije" o Aleksandru Vučiću, ovdašnjem sinonimu borbe za srpstvo.

Vučićev „Maksim“

"Lupaš ko Maksim po diviziji", govorilo se kad neko besmisleno govori, ponekad iz neznanja, ponekad ne bi li nasmejao one kojima se obraća.

Marica i tenkić

Narodna mudrost "Razume se ko Marica u kriv q*ac", koja sugeriše nivo kompetentnosti s kojom neko ulazi "u materiju", preti da izađe iz bogate baštine srpskog naroda. Kao i za sve u novijoj istoriji, zasluge idu "naprednjacima".
PrvaPoslednja