SRB&JA

Slaviša Lekić

Novinar, po vokaciji, bivši glavni i odgovorni urednik i vlasnik magazina STATUS, autor nekoliko dokumentarnih filmova i knjiga,  lajavac koji smatra da je prirodno i logično biti protiv režima Aleksandra Vučića i kamarile koja ga okružuje. Veruje, naivno, da je bunt protiv vlasti civilizacijska dužnost i moralni, a ne ideološki čin. Trenutno - predsednik NUNS-a. Nema novinarskih, a od životnih nagrada izdvaja - Milicu, tinejdžerku.

CORAX

Da sam ja Corax, ne bih crtao Vladimir Orlića i Aleksandra Martinovića kako cuclaju mleko. Davno su oni prerasli flašicu; nešto je drugo za njih.

„Redigovanje“ dlačica (2)

Zašto sve prostitutke nose lančić sa krstom, kako je ikonopisac i čuvar ognjišta postao direktor kancelarije za KiM ili nečeg već sličnog i zašto protuve koje večito trčkaraju za gazdom dubokog džepa misle da svako drugi mora imati nekog gazdu, misterije su koje će me u grob ispratiti.

Smrt & okolnosti

DŽamal Kašogi, kolumnista Vašington posta, koji se 17 dana vodio kao "nestao", ubijen je u ambasadi saudijskog konzulata u Turskoj.

Duboka ilegala Tomislava Nikolića

Iskreno sirov, kakvim ga je sam Gospod dao, on nikad nije krio visoko mišljenje o sebi: "Rođen sam na Sretenje, veliki ljudi se rađaju na velike crkvene praznike." (Kurir, 16. februar 2008).

Čekajući „šesti“

Da je Maja Gojković, kojim slučajem, u predvorju Skupštine Srbije organizovala izložbu članskih karata svih partija, stranaka, pokreta i koalicija čiji je član bila posle 5. oktobra...

Mezimica

Može li se ocenjivati nečujna pesma, recenzirati nenapisana knjiga, uramiti slika koja nije nacrtana?!

Avimaginarijum

Na Gazimestanu svako normalan morao je da se zapita odakle ovoliki narod i kako će ovo sve skupa da završi.

Sluge režima

"OK, on je tragično stradao, ubijen je... A koje su njegove zasluge da uopšte dobije ulicu?!"

Vučićev Gazimestan

Print "Miloševićeva govornica", fotografija podijuma s kojeg se Slobodan Milošević pre skoro 30 godina obratio okupljenima na Gazimestanu, poznati nemački fotograf Tomas Demans onomad je prodao na Art Bazelu za - 180.000 evra.

Krici i podrigivanja

Pre ravno tri decenije na stranicama Politike zvanično se zapatila "kultna" rubrika "Odjeci i reagovanja", što je, nimalo slučajno, koincidiralo sa opštepoznatim "događanjem naroda" i mitinzima po gradovima Srbije i Crne Gore.

Iš od Đinđića (2)

Nekoliko hiljada radikala okupilo se te nedelje uveče na Trgu republike na velikom narodnom mitingu ispraćaja dr Vojislava Šešelja u Hag.

Iš od Đinđića (1)

U prošlu nedelju (29. jula), nešto posle 17 časova, surfujući po Tviteru naleteo sam na mudroliju lika koji se na toj društvenoj mreži oglašava pod kodnim imenom...
Prva Poslednja