SRB&JA

Slaviša Lekić

Novinar, po vokaciji, bivši glavni i odgovorni urednik i vlasnik magazina STATUS, autor nekoliko dokumentarnih filmova i knjiga,  lajavac koji smatra da je prirodno i logično biti protiv režima Aleksandra Vučića i kamarile koja ga okružuje. Veruje, naivno, da je bunt protiv vlasti civilizacijska dužnost i moralni, a ne ideološki čin. Trenutno - predsednik NUNS-a. Nema novinarskih, a od životnih nagrada izdvaja - Milicu, tinejdžerku.

Taoci ludaka

Opet se obistinilo narodno predanje koje kaže: ako se ujutru razdani, Aleksandar Vulin će napraviti novu budalaštinu.

Zavera budala

Kad su ga tog (ispostaviće se - kobnog) petka, sredinom maja, pre petnaest godina, pozvali na sprat gde obično zalaze glavešine iz Upravnog odbora, Piers Morgan, četrdesetogodišnji glavni urednik londonskog tabloida Daily Mirror, nije bio baš najraspoloženiji za priču.

Ducine „Gernike“

Malo ljudi će primetiti (mada, kome je danas do primećivanja takvih stvari koje život znače) da je čuvena "Gernika" Pabla Pikasa jedna savršeno upakovana vest.

Brt Marko

"Brat Marko je rekao...!", baš tim rečima se, pred novinarima, vatrogasac Goran Rakić osvrnuo na nastup prethodnog "govornika".

Prokletstvo

Da je film đavolja rabota, bilo je jasno još 1895. kad su braća Limijer prvi put na velikom platnu u Parizu prikazali scene ulaska voza u stanicu: zbunjenu publiku koja je zaglavila ulazna vrata u paničnom strahu od čelične nemani koja ispušta dim i juri na njih, jedva su vratili na sedišta.

Štrpuckanje

Ličnu odvratnost prema žutoj štampi i ružičastim frekvencijama već godinama unazad ispoljavam tako što ne kupujem smeće u vidu Kurira i sličnih tabloidnih rajarodić spermatozoida koji su zaživeli na tržištu niti gledam Pink i pinkoidna kopilad Željka Mitrovića.

„Riport“ za Šešelja

"Ako Bog postoji, prepustiće vas đavolu", glasio je jedan od najumerenijih odgovora ispod skandaloznog tvita Vojislava Šešelja, predsednika Srpske radikalne stranke, narodnog poslanika i verifikovanog ratnog zločinca.

BGmestan

"Pobedićemo, bez obzira što se i danas kao i nekad protiv Srbije udružuju njeni neprijatelji, oni van zemlje sa onima u zemlji. NJima poručujemo da uopšte nismo plašljivi i da u svaku bitku ulazimo".

Svedoci vremena

Prizor u kom DJ Žeks, pred kamerama u direktnom prenosu, na svom telefonu pokazuje nazovidokaz o "najgledanosti" svoje televizije, a na displeju se "ispiše" ime (Vojislava) Šešelja, koji ga upravo zove, bio bi još jedan u moru bizarnih detalja koji su obeležili vanrednu emisiju Pinka posvećenu protestima u Beogradu...

Resetovanje

Kad sam pre dvanaest godina popunjavao pristupnicu za Nezavisno udruženje novinara Srbije, na pitanje "Šta očekujete od NUNS-a?", umesto jednog od ponuđenih odgovora (profesionalnu zaštitu, edukaciju, pravnu pomoć, etc...) upisao sam - "Isključenje"!

Komesar

Ako je neznanje majka odanosti, onda je Johanes Han verniji Aleksandru Vučiću od dr Neše Stefanovića, br. Aleksandra Vulina i dr. br. Željka Mitrovića, zajedno.

Gorak ukus

"Meni je i danas gorak ukus u ustima", skandalizovala se premijerka Ana Brnabić u razgovoru s Jugoslavom Ćosićem, direktorom N1, reagujući na hajku koja se vodi protiv novinara te televizije nakon izveštavanja o ulasku demonstranata u RTS.

Patriotizam

Patriotizam jeste poslednje utočište hulja, ako pod patriotama podrazumevamo ove naše vlastodršce koji se usta krcatih nacionalnim interesima busaju u srpske domoljubne grudi dok su im džepovi i računi puni stranih valuta.

AVtocenzura

Sve kad bi sutra odlučio da do kraja života izgovara sušte konstante, Aleksandar Vučić teško da bi uspeo da uspostavi ravnotežu sa glupostima, neistinama i lažnim obećanjima kojima nas je ovih nekoliko godina darivao.

SNS empatija

"Dok kučka ne mane repom, kučak ne prilazi", glasila je jedna od bizarnijih Tviter odbrana Milutina Jeličića, nadaleko čuvenog Jutke, već nekoliko dana bivšeg predsednika opštine Brus.
PrvaPoslednja