Saborna ludačka košulja 1Foto: Stanislav Milojković

Izvinjavam se Zokiju Lutovcu, u međuvremenu se čusmo telefonom, ipak ne gubim nadu u DS, Nastavljamo mini serijal o utiscima. Ima istinoljubivih, ali tankoćutnih dušica koje – ako li se se nešto zamere nekoj od (podjednako bednih) beogradskih čaršija, pa ih podnaredničke čaršije nabede (naravno bez ikakvog osnova) da su nešto „izdale“ ili se nekom „prodale“ – podaviju repić i zaćute.

Moja duša nije takva. Tankoćutna je u stvarima u kojima treba da bude tankoćutna, ali glede podnaredničkih dubara nije. Naprotiv. Daleko od toga. Kevlarski je otporna na kevtave pokušaje ućutkivanja na bazi (nepostojećeg) morala i „izdaje“ (fiktivnih) principa, naročito kad dolaze od veštačkih ljudi i grupa građana lažova.

I ne samo da je otporna, nego je takvi pokušaji dodatno motivišu da nastavi sa još žešćim plajpičenjem prevaranata (svih boja), kao i njihovih članova, botova, simpatizera i penzionisanih lekara.

Sledstveno, ukoliko Đido i Guzijan podzemnim marifetlucima onemoguće izlaženje Famoznog u Danasu (gde mu je prirodno stanište) – a ima naznaka da na tome rade – Famozno će nastaviti da izlazi u nekoj od tušta i tma novinčina spremnih ko zapeta puška da otvore prostor plajpičenju prevaranata i lažnjaka, doduše iz pobuda sasvim suprotnih od mojih, ali šta mene boli Sebastian za njihove pobude.

Ukoliko se to dogodi, to će podnaredničkom zamenom teza momentalno biti oglašeno „izdajom“ i „prodajom“, a to će i biti, s tim što će u datom, daleko bilo slučaju, Danas izdati samog sebe i prodati se Đilasu a ja ću i dalje nastaviti da držim čas.

Tema našeg današnjeg časa je ključni euromahalski dokaz o mom posrnuću i „izdaji“ – pohvala mojoj malenkosti od strane „starijeg gospodina iz Novog Sada“. Znate aferu. Neki se čovek javio u program, pričao nešto – jedva da sam slušao šta priča – i zbog nečeg me pohvalio Olja je trenutno vidno prebledela, osupnula se, a sutradan je Euromahla gospodinovu pohvalu podastrla kao dokaz koliko sam nisko pao, koliko sam moralno posrnuo i kakve sve pohvale nisam spreman da čujem.

Da me je gorepomenuti napušio, za Euromahalu bi naravno bio „divni stariji gospodin iz Novog Sada“, ali mu Euromahala ni ovako ništa nije zamerila, nego je zamerila meni što sam pohvaljen. Pitanje kakve bih ja veze mogao uopšte imati sa pohvalama ili napušavanjima osoba koje ne poznajem i koje se uživo javljaju u program, nije uzeto u razmatranje.

Što me navodi na davnašnju (fikcionalnu) ideju da bi za ovo razvaljeno društvo, sa sve njegovim samoproglašenim „boljim“ delom, najbolje rešenje bilo da mu se navuče kolektivna ludačka košulja i da se podvrgne kolektivnoj medikamentnoj, potom i kolektivnoj psihoterapiji.

Svakim novi dan potvrđuje i moja dijagnozu da je „Vrhovno Biće“ – kodno ime u kome penzionisani lekar vidi idolatriju, a ne ironiju – podjednako uspešno omađijalo i pristalice i protivnike, koji mu saborno služe, svako na svoj način i sa obrnutim predznacima, ali služe li služe.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

123 reagovanja na “Saborna ludačka košulja”

 1. Vozili se kolima Vesna i basEra ka exelencijalnim mestima i zapandrce se u aktuelnu basErinu sliku! Vesna izleti kroz soferku a basEra uleti u Utisak Nedelje vezan. Doktor ukazuje pomoc Vesni i kaze: Et’ t’ vidis Vesna bolan ba, da s’ bila vezana k’o basEra, ne b’ ‘vako izlet’la i razb’la se kop‘cka, a vid’ basEre samo kako lepo sedi u Utisku, k’o da je ziiiv !!

 2. Tako je Bas! Svi mi služimo Srbiji ali ovakva Srbija slabo služi nama a trebalo bi. E tu je kvaka 22, i Krle sa Pinka isto zbori – kako Prevashodstvu da se dodvori a očuvba minimum integriteta kao ljudsko biće.

  • Statije bre Milovane, onaj na danasnjoj Koraxovoj karikaturi sto gura auto je rados ljusic! Ako ne vidis po delu cinovanja, vidis valjda po fizioGnomiji!?

  • Da, Corax je dokonao, Basara, eto, ne dozvoljava Djilasu i Jeremicu da dodju na vlast. Kakva je to propala opozicija boze sacuvaj.

  • Karikatura je toliko pateticna da nemam reci. I jos u isti post stavljate Djida i Guzijana. Gde su doticni bili, kada je Basara strajkovao i opoziciono se borio sa nama ostalima? Ma sto bi se izuzimali, znam da su i onda kao i sada zgrtali pare i razgratali bilo kakvu konkurenciju, pre svega opozicionu. Onda kad smo: isli po tragu slobinih nocu, odlepljivali im vlazne plakate i lepili nase, sve do sukoba; mesali lepak za to po kuci dok roditelji vriste; pratili izbore na lokalu pune duvanskog dima i ocajanja da nam ne uvale lazne listice i zdusno ih gubili; pili suzavac, bili polivani vodom i kasnije nosili kolace policiji u Kolarcevu; bili proganjani zbog politike. Djido je imao pametnija posla a u onaj ds se uclanio odozgore tek nakon 5 oktobra. Da bi do danas, preko pausalaca, van pdv sistema ispumpavao novac iz te stranke. Nakon Djindjica, ds je postao „stranka Djilasa, Djordjevica i M. Rakica“, pisu opozicioni novinari a ne Vucicevi novinari. I vi njih pretpostavljate Basu? Sta mene briga sta ce reci Olja? Znam sta sam prosao, gde smo mi kao vecina a gde Djido i Guzijan. A nisam dobijao reklamne pare kao voditeljka da hvalim doticne. Toliko

   • Basara strajkovao?
    Gde molim te, na Kipru?
    Nebitan je i DS I Basara, ista je to ekipa. Nekada se grlili, ljubili i delili ambasadorska mesta jedni drugima a sad se pljuju. Znas li zasto?
    Nema vise ko da ih pogura u ambasade pa im dosadno. Sve moralne gromade sa Basarom na celu.

  • Čuj njega,
   – Djido i Guzijan.
   Pa još ima naznaka, kaže, da će zabraniti da se Onaj pojavljuje u Danasu.
   Pritisli ga rokovi za kolumnu i novce treba uzeti,
   pa piše li piše.
   Onako, da piše.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.