Famozno

Svetislav Basara

Pisac, novinar, autor više romana, zbirki pripovedaka i eseja.

Period poluraspada

Nema dana a da neka od bezbrojnih majki srpske demokratske invencije ne zavapi da Vučić - poslednji avatar srpskog tirjanstva, iako ne i autor problema - "flagrantno krši ustav".

Nacionalna onkologija

Naša današnja tema je smrtonosna telesna (metaforički i društvena) bolest koja se u našem junačkom narodu zove "ono najgore", a u patologiji - kancer.

Protojevrej doberman

Veliko su ibretenije izazvali i u tešku su sprdnju bačeni lapsusi TV voditelja/ki izrečni u golemoj svesrpskoj tugi zbog smrti Njegove blaženopočivše "svetlosti", Irineja.

Filozofija otpriznavanja

Dok je bilo pod (kakvim takvim) suverenitetom Kraljevine Srbije, zatim pod jurisdikcijom neke od banovina kraljevine u kojoj ni Srbija nije imala suverenitet, a posle toga autonomna pokrajina u sastavu aktiva SKJ, SR Srbije, Kosovo nije imalo ni pedeseti deo mitološko-političke tržišne vrednosti koju ima danas.

Temelj nepostojanja

Nije čudo da srbsko turbo-folk pravoslavlje iliti svetosavlje - koje je u izvesnom smislu duhovna majka turbo-folk supkulture - pribegava turbo-folk sahranjivanjima, zbog kojih bi Sveti Sava, kad bi ustao iz groba - što mu ne pada na pamet - trostrukom kamdžijom išibao i sahranjivače i sahranjivane.

Sahrambena industrija

Znamenit Srbi vaistinu se imaju rašta roditi, ako ni zbog čega, a ono zbog velelepnosti sahrana koje im bivaju upriličene, jedino je mana što tih velelepnosti - iz razumljivih razloga - nisu svesni.

Sveta tajna smrti

Marks je rekao da se istorija najpre događa kao tragedija, pa se ponavlja kao farsa, a ja dodajem da se u Srbiji - nekadašnjem bastionu marksizma lenjinizma, a sada predziđu pravoslavlja - na kraju pretvara u lakrdiju i cirkuziranje.

Slučaj Gordane Č.

Već se izvesno vreme spremam da otvorim slučaj Gordane Čomić, ali vremena burna (a opet ko smrt dosadna), svaki čas iskrsne neki pičvajz - sad politički, sad epidemiološki - malo malo pa se upriliči neka sahrana opštenacionalnog značaja, naposletku (i na Sebastian) i Dodik prdnu u čabar.

Protivprirodni rat

Pandemija virusa kovid 19 preti da se pretvori u pandemonijum (ako ne znate šta pandemonijum znači, konsultujte Vikipediju).

N sedi 1

Sve se češće pitam može li se protiv Vučićeve propagandne mašinerije boriti ubrzanom vučićizacijom tzv. slobodnih medija.
PrvaPoslednja