Famozno

Svetislav Basara

Pisac, novinar, autor više romana, zbirki pripovedaka i eseja.

Epidemiološki Černobilj

Kao što sam vaktile navukao odijum Druge Srbije, šatro demokratske javnosti i skupine ženskih polnih organa koja se naziva opozicija tvrdnjom da Aleksandar Vučić nije uzrok, nego posledica naših nagomilanih problema, tako sada priopćavam javnosti da uzrok katastrofalnog postepidemijskog sunovrata - koji se lako može dogoditi i za trajanja epidemije - opet neće biti Vučić, nego njegov dvorski epidemiolog, Predrag Kon.

Globalni Černobilj

Nahuškan intuicijom, tokom dve večeri policijskog vikenda, po drugi put "izbindžovah" izvanrednu seriju Černobilj i svima preporučujem da to (ponovo) učine.

Štab i kanab

Šta je policijsko shvatanje države, to svi znamo, ako ne iz teorije, a ono iz dvestagodišnjeg iskustva, a šta je policijsko shvatanje epidemiologije, to saznajemo upravo ovih čemernih dana.

Lomljenje pečata

Što bi reko vladika, epidemija korone je grdno sudilište i to, po meni, srazmerno blago, jer su u prošlosti čovečanstva, pa i onoj ne tako davnoj, ljudska skretanja sa pravoga puta kažnjavana na mnogo suroviji način.

Krizni štap

Izgleda da onomađašnji demonstrativni prekid konferencije za štampu u izvedbi dr Stevanovića nije naišao na odobravanje Najvišeg Mesta jer se Stevanović prekjuče nije ni pojavio pred okupljenim novindžilukom.

Policijski dan

Namestih se prekjuče u 15.00 h pred televizor da pogledam konferenciju za štampu kriznog štaba i umesto konferencije videh - krizu štaba.

Četvrti svet

Naša današnja kolumna biće posvećena koristima i štetama od epidemije za politički život u Srbiji.

Na ljutu ranu – ljutu muku

Jeste pičvajz, jeste epidemija, ali se i dalje klonim televizora, naročito informativnih programa, što svima toplo preporučujem. To, međutim, ne znači da vreme provodim u apsolutnom medijskom mraku.

Covidov SMS

Moja neodustajna borba protiv sramne biološke segregacije starijih od 65 nije promakla Visokoj Pažnji.

Kolektivno svesno

Nj. s. Irineju, Referendumskom Lopovu, Đoletu Vukadinoviću i ostalim jedinstvujuščim mora da je pao kamen sa srca.

Jel mi ova ka Fridrihova

Kaže mi jedan drugar preko Vibera - koji je ovih dana zamena za kafenisanja - da mu nije baš najjasnije zašto se kurobecam kad bi, saglasno mojim pisanijama, vanredno stanje trebalo da bude ispunjenje svih mojih vlažnih snova.

Jel mi ova ka vladičina

Verovatno ste iz mojih neodustajnih kritika administrativne zabrane kretanja licima starijim od 65 godina izvukli zaključak da je moja malenkost neki omatoreli hiperaktivni playboy kome nedostaju "minglovanje", clubbing i tzv. društveni događaji...
PrvaPoslednja