Gospodar muva 1

Šta to zuji, zuče, zukće, zuzuće, zunzulja oko pobednika nad koronom? Ko to uporno obleće oko leđa šefa katedre za epidemiologiju i virusologiju, Vrhovnog komandanta i pilota borbenih aviona, vrednog studenta Košarkaškog fakulteta, neumornog pregaoca za naše najbolje sutra i čuvara nacionalnog ponosa, plata i penzija? Ko bi to da preuzme mesto Vulinu?

U toku su nikad brže, jače, bolje aktivnosti oko formiranja nove Vlade. U toku su ozbiljni i odgovorni susreti, konsultacije, razmatranja, sagledavanja, analize, pregovori i dogovori sa najodgovornijim snagama našeg društva o najvažnijim pravcima daljeg razvoja Srbije, lidera u regionu.

LEGY

Pošto je ovog puta preduzeće Šešelj & Sin van berzanskog poslovanja, među prvima su svoj zuj počeli čelnici preduzeća Pastor & Sin. Lepo potšišani i namirisani, u novim odelima na dva reda, oni su dali svoj nemerljiv doprinos konstruktivnoj raspravi:

Igen

ZUNZARA

Ko, jel ja? Ja opozicija? Pu, pu, pu, daleko bilo!

Kakvi, bre, šumovi, kakvi bakrači! Pa ja očima ne mogu da vidim ni Đilasa i ni Šolalka!

Mi smo za nastavak saradnje s našim partnerom u Vladi i spremni smo da opet pokažemo vernost i privrženost zajedničkim ciljevima: da litije opašu ceo region, da nam svi zavide i da komšiji crkne krava.

Molim vas lepo, ko se onoliko dokazao u izazivanju otpriznavanja?

Ko će da brani Srbiju od Due Lipe i Rite Oro? Ko će da gine za srpski ajvar?

Otvoreni smo i spremni za svaki dogovor – Škundrića sam najurio, ako baš zapne, ode i Tončev.

Molim? Biće i socijalne politike, biće… I dosta, bre, s tim koferčetom!

MUVKO

Kroz oblak uslužne zuke iskusnih srpskih muva i podatnog Čedinog zuja, na zborno mesto, na slatki lepak dozujao i doktor Aleksandar Šapić, koalicioni i uopšte kapacitet. On je izjavio:

– Ja ništa ne znam, ali znam ko zna znanje.

Posle prozujao i jedan bumbar s Dedinja, master.