Jesenja sonata 1

Solista na svemu – Aleksandar Vučić.

ALLEGRO

– Sviraj to ponovo, Sem…

– Šta, šefe?

– Ono naše…

– Samo za Mileta Sandokana, novog šerifa Šapca i njegovo društvo iz ćoška – pesma „Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine“.

ALLEGRETTO

I na ovogodišnjem večitom derbiju, reprezentacija Prve Srbije u sastavu Simo Spasić, Marijan Rističević, Zoran Drobnjak, Milorad Grčić, Aleksandar Vulin, Dragan Šormaz ubedljivo je pobedila reprezentaciju Druge Srbije u sastavu Dušan Teodorović, Filip David, Goran Marković, Čedomir Čupić, Dragoljub Bakić, Janko Baljak i zadržala prvo mesto na tabeli Srpske slovesnosti.

ALLEGRO MAESTOSO

Nestrpljivo se očekuje formiranje Vlade Srbije. Upućeni predviđaju da će mandat za sastav nove Vlade dobiti gospodin Simo Spasić, a u njegov kabinet ulaze Marijan Rističević, Zoran Drobnjak, Milorad Grčić, Aleksandar Vulin i Dragan Šormaz. Gospodin Žika Obretković je sa indignacijom odbio da se pridruži ovom kabinetu.

GRAVE

Na pomoćnom terenu Druge lige održan je i meč između novoformiranog tima Prva demokratija i ekipe Prava demokratija. Za Prvu demokratiju su nastupili Branislav Lečić, Dragoslav Šumarac, Slobodan Milosavljević, Balša Božović, Radoslav Milojičić Kena, Vojislav Janković, a za Pravu demokratiju Dragana Rakić, Zoran Rakić, Jovan Rakić, Petar Rakić, Miloš Rakić i Nenad Rakić. Susret je završen nerešeno i posle produžetaka i udaraca sa bele tačke pa se očekuje da konačnu odluku donese Glavni organ (GO).

RUBATO

Iako se Ljilja Smajlović i Jelena Milić upljuvaše po televizijama hvaleći sve što je srpsko sa aktuelnim režimom na čelu, posao u Vašingtonu dobio je Marko Đurić.

Eto šta znači dobro tempirani aplauz…

LARGO

Pomoćnik lirskog tenora Zorana Radojičića, dramski tenor Goran Vesić, na Kalemegdanu zapeva ariju „Šest palmi na otoku sreće“ iz popularne operete „Zlatno doba“.

GRANDE

Onomad je Đilas podigao most na beogradskoj Adi. Ovih dana svečano je otvoren brži, jači, bolji, lepši most na mnogo većim vodama – Gazivodama, ali sa neprikladnim nazivom The Donald.

Neka sa ovog mesta poleti predlog da taj most ponosno ponese ime The Aleksandar Vučić.