u Velikoj sali Beogradskog dramskog pozorišta, večeras od 20 sati.
PREZENTACIJA PETODNEVNE RADIONICE – francuske koreografkinje Martine Pisani, večeras od 20 sati u maloj baletskoj sali Narodnog pozorišta u Beogradu (5. sprat), u organizaciji STANICE. Na revijalnoj večeri Festivala koreografskih minijatura, a u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom, Martina Pisani se predstavila koreografijom SANS, koja je u Beogradu proslavila svoje 100.

u Velikoj sali Beogradskog dramskog pozorišta, večeras od 20 sati.
PREZENTACIJA PETODNEVNE RADIONICE – francuske koreografkinje Martine Pisani, večeras od 20 sati u maloj baletskoj sali Narodnog pozorišta u Beogradu (5. sprat), u organizaciji STANICE. Na revijalnoj večeri Festivala koreografskih minijatura, a u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom, Martina Pisani se predstavila koreografijom SANS, koja je u Beogradu proslavila svoje 100. izvođenje. Radionica je realizovana zahvaljujući podršci FKC, NP i UBUS.
DISHARMONIJA – Sanje Domazet u režiji Nebojše Bradića, u izvođenju BDP, gostuje večeras od 20 sati u čačanskom Domu kulture. Predstava je realizovana u koprodukciji sa Domom kulture Čačak, povodom 125 godina od rođenja Vladislava Petkovića Disa. Uloge tumače Dragan Petrović Pele, Đurđija Cvetić, Danijela Štajnfeld, Zorana Bečić, Dragiša Milojković, Daniel Sic…
NOVI SAD S’ LJUBAVLJU – manifestacija koja će se održavati petkom i subotom na novosadskom Trgu Slobode, počinje u 20 sati, a pristup za posetioce je besplatan, večras: Vasil Hadžimanov Band i Jovan Maljoković i Balkan Salsa bend.
KONCERT – studenata solo pevanja novosadske Akademije umetnosti, u klasi prof. mr Vere Vitkai Kovač, večeras od 20 sati u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu. Nastupaju Željko Andrić – bas (I godina), Zorica Carić – mecosopran (I), Marija Džakula – sopran (II), Jovana Rogulja – sopran (II), Sara Vujošević – sopran (II), Zorica Belić – sopran (IV), Goran Strgar – tenor (I godina poslediplomskih studija), Senka Nedeljković – sopran (II godina poslediplomskih studija), klavirska pratnja Tamara Jovićević – sam. str. sar. korepetitor i Paolina Đečević – apsolvent. Na programu su solo pesme i arije, Koncert se realizuje u okviru proslave Svetskog dana muzeja.
MOMČILO BAJAGIĆ – Bajaga i njegov bend Instruktori nastupiće večeras na Letnjoj pozornici Niške tvrđave, a kao gošćučestvuje Bebi Dol. Uz svaku kupljenu ulaznicu, posetioci će na poklon dobiti i CD „Šou počinje u ponoć“, najavio je Long Play.
HITMAN – beogradski hard-kor bend održaće koncert večeras od 22 sata u Velikom klubu beogradske Akademije. Poklonici tvrdog zvuka pored ovog benda, čuće i bendove iz Sofije, Last Hope i Brothers in Blood, kao i domaće grupe, Reflections of Internal Rain (Novi Sad) i Violent Chapter (Beograd). Ulaz 200 dinara.
SERAPHIM I BACKBONE – sastavi iz novog talas srpksog hevi-metala, nastupaju večeras od 21.30 sati u klubu beogradskog Doma omladine. Backbone dolaze iz Petrovca na Mlavi i njihova muzika može se uporediti sa onom koja je karakteristična za bendove kao što su Pantera, Korn ili Slipknot. Seraphim su do svog prvog izdanja došli čestim koncertima na Gothic festivalima i dobro su poznati publici koja posećuje KST.
SVOJU KNJIGU – „Električna zastava“ (Samizdat B92), Žikica Simić promovisaće i potpisivati večeras od 17 sati u beogradskom Shopu B92.
VIZUELNA FUGA: FILMOVI ANDREJA TARKOVSKOG – predavanja sa projekcijama u maloj sali Doma kulture Studentski grad, od 18. do 20. maja u 19.30 sati. Gost predavač je prof. Vida Taranovski Džonson (Tafts univerzitet, Masačusets, SAD), ulaz je slobodan. Večeras „Umetnik ili mučenik? Oblikovanje kinematografske estetike. Radne metode“.
PROMOCIJA KNJIGE – „An Orthodox Festival Book in the Habsburg Empire: Zaharija Orfelin’s Festive Greeting to Mojsej Putnik in 1757“, večeras od 18 sati u Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu. Govore prof. dr Miroslav Timotijević, dr Radivoje Dinulović, dr Jelena Todorović i autor. Od 10 do 20 sati u Atrijumu će biti izložen izbor reprodukcija „250 godina Orfelinovog pozdrava Mojseju Putniku 1757-2007“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari