jednog i jedinog Rock & Roll cirkusa, večeras od 21 sat u beogradskom Klubu Fili. Rolling Stones with Jethro Tull, Taj Mahal, The Who, John Lennon, Yoko, Eric Clapton, More… „Rock & Roll Circus“ (1968).
VEČERNJI AKT – javni čas crtanja četvrtkom u novosadskoj ART klinici LED Arta od 20 sati: Čas vodi Nikola Macura.

jednog i jedinog Rock & Roll cirkusa, večeras od 21 sat u beogradskom Klubu Fili. Rolling Stones with Jethro Tull, Taj Mahal, The Who, John Lennon, Yoko, Eric Clapton, More… „Rock & Roll Circus“ (1968).
VEČERNJI AKT – javni čas crtanja četvrtkom u novosadskoj ART klinici LED Arta od 20 sati: Čas vodi Nikola Macura.
DIZZY’S – beogradski džez klub, u okviru Buka bara (foaje Pozorišta „Boško Buha“), večeras od 21 sat: Piano Bar – solo nastup Dragana Čaline, pijaniste koji je poslednjih godina nesumnjivo važan umetnik na beogradskoj džez sceni. Pored svog sastava, aktivno nastupa i sarađuje sa brojnim sastavima i radi kao studijski muzičar.
„GOZBA“ – ciklus koncerata u beogradskoj biblioteci „Milutin Bojić“ (II koncertna sezona 2006/07), večeras od 19 sati. „Stvaralaštvo kompozitora Konstantina Babića“, domaćin večeri je muzikolog Aleksandra Paladin. Kroz o priču o detaljima koju su pratili nastanak i izvođenje Babićevih dela biće emitovani audio i video zapisi nekih njegovih kompozicija.
VEČE TALENATA FANTASTIČNIH GLASOVNIH MOGUĆNOSTI – nakon dvogodišnje pauze, ponovo u beogradskom BITEFART kafeu (BAC). Karaoke mašina je puna svežih hitova kao i nezaboravnih retro tjunova a mikrofon spreman da ga uzmete u ruke i pokažete šta znate. Poseban deo večeri odnosi se na ONE koji posedujeteu to „nešto“. BAC, tim povodom, poziva sve zainteresovane da se prijave – sms na 063/594294. Osam unapred prijavljenih takmičara nastupa u oficijalnom delu večeri – svakog četvrtka pobednike nagradjuje NT soft (mp3 player ili DVD). Pobednici večeri stiču pravo na takmičenje u polufinalu a najboljih osam i u finalu, uz pratnju benda (live), kada će se birati pevač/pevačica, rezident benda Bitefartcafe za sezonu 2007/08. Takmičari pevaju isključivo pesme stranog repertoara. U pauzama takmičenja, karaoke mašina je na raspolaganju svim gostima kluba koji žele da pevaju. Voditelj programa je Anja – „the weather girl“ Abramović (TV Dizanje, B92), a ulaz je slobodan.
8 KNJIGA, 8 POKLONA ZA 8. MART! – akcija IP Narodna knjiga, koja startuje danas, trajaće tokom celog marta. Kupovinom jedne od osam knjiga, kupci na poklon dobijaju jednu knjigu od osam klasika domaćih i stranih pisaca. Klub čitalaca „Knjiga i mi“, koji broji više od 50.000 članova, ovom akcijom želi da približi knjige ženama, a i da omogući muškarcima da odustanu od karanfila i počnu da poklanjaju lepu književnost.
DAN KNJIGE – u Republičkom zavodu za zaštitu spomenika kulture Beograd, danas od 11 do 13 sati: Sva zavodska izdanja u pola cene.
PISAC U POSTKOMUNIZMU – ciklus beogradskog Doma omladine nastavlja se večeras od 19 sati u Sali na prvom spratu DOB, temom „Pisac i politika“. Govore Dragoslav Mihailović, Mihajlo Pantić, Svetislav Basara i Nenad Daković. Posle pada Berlinskog zida mnogo toga se promenilo pa i ideološki i društveni položaj pisca u takozvanom postkomunizmu. Da li je položaj pisca, koji je često na istoku Evrope nazivan nacionalnim herojem ili čak paternalistički „otac nacije“, bio precenjen, ili je on bio realno vrednovan imajući u vidu stvarne društvene okolnosti zatvorenog ideološkog društva i rizični disidentski položaj samog pisca u komunizmu – je samo jedna od dilemma ovih razgovora.
PREDAVANJE I KNJIŽEVNO VEČE – u Maloj sali Kolarčeve zadužbine: „Gravitaciona sočiva: Pogled u istoriju univerzuma“ od 18 sati, predavač dr Predrag Jovanović, istraživač Astronomske opservatorije u Beogradu; Književno veče „Psalam bezdomnika i druge pesme – Poezija Darinke Jevrić“ (1947-2007), od 19.30 sati, učestvuju Milica Jeftimijević Lilić, Slobodan Rakitić i Mirko Žarić, stihove kazuje Jasmina Stojiljković.
PREDAVANJE – „Prekognitivni snovi, Jungovski pristup“, večeras od 19 sati u Odeljenju umetnosti Biblioteke grada Beograda, predavač Žanet Prinčevac de Vilablanka (Beogradski analitički krug i BGB).
ORHAN PAMUK – pisac i delo, večeras od 19 sati u Studiju 26 Doma kulture Studentski grad. Govore Mirjana Marinković i Ivan Panović (prevodioci) i Vladislav Bajac (Geopoetika).
SEĆANJE NA ONAJ HILANDAR III – danas od 13 sati u beogradskoj Galeriji Žad Muzeja primenjene umetnosti, govori Dušan Milovanović, dijapozitivi Dragan S. Tanasijević.
SEĆANJE NA ZORANA MILIĆA – danas u podne u sali Udruženja književnika Srbije (UKS). O nedavno preminulom književniku govoriće Srba Ignjatović, Vuk Krnjević, Svetozar Radonjić Ras, Bogdan Kovačević, Dragan Dragojlović, Ljubiša Rajković Koželjac, jevrem Damnjanović i Adam Puslojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari