u Velikom klubu beogradske Akademije, večeras od 22 sata. Kao njihovi gosti nastupice alternativni rok bend Repetitor. Jarboli postoje od 1991, na svojim počecima funkcionisali su kao bend ekstremne pank orijentacije. Danas oni važe za harizmatičan pop bend sa ulice, koji je u sebi uspeo da sačuva određenu dozu provokativnosti i zrno mozga.

u Velikom klubu beogradske Akademije, večeras od 22 sata. Kao njihovi gosti nastupice alternativni rok bend Repetitor. Jarboli postoje od 1991, na svojim počecima funkcionisali su kao bend ekstremne pank orijentacije. Danas oni važe za harizmatičan pop bend sa ulice, koji je u sebi uspeo da sačuva određenu dozu provokativnosti i zrno mozga. U žižu javnosti ušli su obradom pesme „Đavoli“ Đorđa Marjanovića, kojom su želeli da ukažu na nedostatak originalne pop scene, kakva je bila šezdesetih godina. Dosad su izdali sedam albuma i našli su se na tri kompilacije. U Malom klubu Akademije slušaće se fank, po izboru DJ Steve Glušca. Cena karte u pretprodaji 400 dinara, na ulazu 500 dinara.
INDIE-GO! – veče alternativne gitarske i indie-pop muzike, svakog petka od 22 do ranih jutarnjih sati u beogradskom Klubu Ana 4 pištolja, muziku večeras i noćas biraju Limago & Paun. Ulaznice 50 dinara, do ponoći besplatno, Happy Hour do 23.45 sati. A, u subotu, 24. februara – otvaranje INDIE-GO! Radionice II.
ADAM KLEM QUINTET – Special, večeras od 22 sata u beogradskom Klubu Dizzy’s (u okviru Buka bara, foaje Pozorišta „Boško Buha“). Kvintet već poznat beogradskoj publici, sa muzičarima iz većine ex-yu zemalja – Adam Klem (tenor saksofon, Slo), Elvis Penava (gitara, Hrv), Sava Miletić (klavir, Srb), Robert Jukić (kontrabas, Slo) i Janko Novosečić (bubnjevi, Hrv).
FILMSKA PROJEKCIJA – petkom u novosadskoj ART klinici, iz ciklusa „U susret Festu“ (urednik Peđa Protić), večeras od 20 sati: „Juha“ Akija Kaurismakija (Finska, 1999).
RAD – SLOBODA – SIGURNOST – tema je za razgovor večeras od 18 sati u beogradskoj Galeriji O3one, a povodom izložbe „Privatni plesači“ autora (kustosa) Marka Stamenkovića, koja se zatvara sutra. Izlažu Vlado Alonso (Pariz), Big Hope – Miklos Erhardt & Dominic Hislop (Budimpešta/Berlin), Cicero Egli (Ženeva), Julia Kläring & Nils Olger (Beč), Andreja Kulunčić (Zagreb), molleindustria (Milano), Radna Žena / Aleksandra Jovanić, Natalija Kalabić, Aleksandra Zdravković (Beograd/Moskva/Beograd), Reinigungsgesellschaft – Martin Keil & Henrik Mayer (Drezden), Kurt Ryslavy (Brisel), Si Schroeder (Dablin) i Andreas Siekmann (Berlin).
OKRUGLI STO – povodom knjige Sretena Petrovića „Dekonstrukcija estetike“ (Banjaluka, 2006), danas u 11 sati u Vukovoj sali Biblioteke grada Beograda. Učestvuju Branislava Milijić, Jovan Cvjetković, Dragan Žunić, Ratko Nešković, Luka Prošić, Jovan Pejčić, Nebojša Grubor, Divna Vuksanović, Milan Ranković, Iva Draškić, Aleksandar Petrović, Nenad Daković i autor. Sreten Petrović, rođen 1940. u Svrljigu, diplomirao je filozofiju u Beogradu; doktorirao na Šelingovoj estetici i filozofiji 1971. Redovni je profesor na Filološkom fakultetu gde predaje Estetiku i Kulturologiju. Kao gostujući profesor predavao na Filozofskom fakultetu u Nišu i Beogradu i na Ljubljanskom univerzitetu. Objavio je više od dvadeset knjiga i veliki broj stručnih radova. Radovi su mu prevođeni na desetak stranih jezika. Član je AICA – Association internationale des critiques d’art.
PREDAVANJE I RAZGOVOR – večeras u Maloj sali Kolarčeve zadužbine: „Genska terapija hematoloških oboljenja“ od 18 sati, predavač je dr Sonja Pavlović, naučni saradnik, u saradnji sa Akademijom medicinskih nauka SLD; Razgovor o zborniku „Svoj i tuđ“ – slika drugog u balkanskim i srednjoevropskim književnostima – od 19.30 sati, učestvuju: dr Petar Bunjak, dr Staniša Tutnjević, dr Predrag J. Marković i urednik zbornika dr Miodrag Maticki, u saradnji sa Institutom za književnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari