Inicijativa važna za celu Srbiju 1

Tokom svoje posete Novom Sadu ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević poručio je da će uraditi sve što je u moći države da pomogne projektu Novi Sad 2021, kao inicijativi koja nije važna samo za Novosađane, već i za celu Srbiju.

On je u razgovoru sa gradonačelnikom Novog Sada, Milošem Vučevićem, dao punu podršku kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021, čime je ona, pored već stečene podrške u kabinetu gradonačelnika Novog Sada, kao i pokrajinske vlasti, proglašena projektom od nacionalnog značaja.

Vukosavljević i Vučević su, zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade, Igorom Mirovićem i pokrajinskim sekretarom za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslavom Štatkićem, prošle nedelje primili i predstavnike Panela nezavisnih eksperata Evropske komisije, koji će za dve nedelje odlučivati o tome da li će Novi Sad postati Evropska prestonica kulture 2021. godine.

„Razgovarali smo sa Komisijom koja odlučuje o statusu EPK za 2021. godinu, gde je Novi Sad u samom finalu, i mi smo njenim članovima predočili snažnu podršku Ministarstva kulture i Vlade Srbije u tom procesu. Učinićemo sve što je u našoj moći da pomognemo, kako u vidu tehničke i finansijske pomoći, tako i organizacione i programske“, rekao je Vukosavljević.

Članove Panela nezavisnih eksperata EK Stivena Grina, Suzanu Žilič Fišer i Gloriju Lorenco Lerones, u Novom Sadu su ugostili predsednik Organizacionog odbora Novi Sad 2021, Nemanja Milenković, kao i član Gradskog veća za kulturu, Dalibor Rožić.

Tekst je objavljen u specijalnom dodatku koji realizuje list Danas u saradnji sa Gradskom upravom za kulturu Grada Novog Sada – projekat: Novi Sad na putu ka Evropskoj prestonici kulture 2021.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari