Rok za prijavljivanje za učešće na prvom Sarajevo talent kampu, koji će biti održan krajem avgusta u okviru 13. sarajevskoog filmskog festivala (SFF), ističe 21. juna, a među predavačima će biti i američki reditelj i scenarista Aleksander Pejn i francuska glumica Žilijet Binoš, dobitnici Oskara.

Rok za prijavljivanje za učešće na prvom Sarajevo talent kampu, koji će biti održan krajem avgusta u okviru 13. sarajevskoog filmskog festivala (SFF), ističe 21. juna, a među predavačima će biti i američki reditelj i scenarista Aleksander Pejn i francuska glumica Žilijet Binoš, dobitnici Oskara. Među predavačima Sarajevo talent kampa, koji će biti održan od 20. do 25. avgusta, biće i sarajevska rediteljka Jasmila Žbanić, dobitnica Zlatnog medveda za film „Grbavica“, zatim mlada makedonska glumica Labina Mitevska, direktor Austrijskog filmskog fonda Peter Zavrel, direktor Nemačkog filmskog fonda Manfred Šmit, kao i Viktorija Belfrejdž, agentkinja niza poznatih glumaca (Danijel Dej Luis, Džudi Denč…) najavili su organizatori SFF.
Kao novi obrazovni program SFF, Sarajevo Talent Campus, organizovan je u saradnji sa Berlinale Talent Campusom i Internacionalnim filmskim festivalom u Berlinu, a prema navodima organizatora, izazvao je izuzetno interesovanje mladih filmskih stvaralaca iz zemalja jugoistočne Evrope. Već prvih dana po otvaranju konkursa stigao je veliki broj prijava mladih reditelja, producenata i glumaca koji žele da učestvuju u šestodnevnom intenzivnom programu predavanja, radionica, diskusija, projekcija i ekskurzija.
Prijava mladih filmskih stvaralaca i studenata filmskih škola iz regiona počela je 21. maja, a obavlja se onlajn, preko sajta SFF (www.sff.ba). Rok za prijavljivanje ističe 21. juna, a zvanična selekcija biće objavljena 5. jula.
Sarajevo Talent Campus otvoren je za mlade filmske stvaraoce i apsolvente filmskih akademija iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije i UNMI Kosova i Turske. Očekuje se da će u prvom izdanju Sarajevo Talent Campusa učestvovati oko 70 mladih filmskih stvaralaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari