"It’s gonna be dark": Internacionalni festival performansa u Beogradu 1Foto: Promo

Grupa umetnika performansa iz Beograda, Ciriha i Montreala, okupiće se u našoj prestonici na festivalu performansa „It’s gonna be dark“, za vikend 25. i 26. novembra.

Posle uspeštnog festivala u julu ove godine, Internacionalni festival performans arta koji organizuju EPA kolektiv, Nektan art i BAZAART, sada najavljuje još jedan festival na kojem će se predstaviti različite prakse performans arta.

– Ovo je period kada su dani najkraći, a noći duge, kada se osvrćemo na ono što smo učinili, kreirali i šta trebamo transformisati. “Dark” u nazivu festival predstavlja ovu sezonu, i duboku unutrašnjost čoveka kao i njegovo lično preispitivanje – ukazuju organizatori i dodaju da program Festivala čine izvođenja performansa i javna diskusija.

Performansi će se odvijati u poslepodnevnim i večernjim terminima, a program će biti smešten u prostorijama Ostavinska, u Kraljevića Marka 8, Beograd.

"It’s gonna be dark": Internacionalni festival performansa u Beogradu 2
Foto: Promo

Program festivala:

U petak u 19 sati posetioce očekuje otvranje festivala. Program: Performans Rosa Tina Peric i Vera Erac “Rosa & N I K O ::: FLUXUS ZONA” – Performans Natasha Milojević “KOME SE ZA SVE JEBE” – Performans Vukašin Popović “COTTON FENCE” – Performans Stirnimann – Stojanović (Cirih) “WE ARE CALLED” – Performans Dan Brudar “CREDO” – Performans Evgenija Tamnavac “HIDDEN TREASURES AND LOST MEMORY”.

Program u subotu sa početkom u 18 sati: Performans Marco Nektan “FIAT LUX” – Performans Zoran Rajšić “VOĐENJE“ – Performans Jovana Dimitrijević “ARTOPIJA” – Performans Nada Milošević Ash “NECESSARY MAGIC” – Javna diskusija “CVRČAK I MRAVI – UMETNOST U KRIZI“ – Performans Mfj Rulla (Cirih) “OJOUPRE” – Uključivanje festivala iz Montreala, Kanada

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari