Jan Fabr je gost Beograda i Instituta za umetničku igru

Ostavite komentar


  1. Pre 2 godine, Jan Fabre, belgijski koreograf, osuđen je na 18 meseci uvetne kazne nakon što ga je sud u Antwerpenu proglasio krivim za maltretiranje i nasilje nad pet žena s kojima je radio, kao i za napad na jednu od žena.

    Presuda je usledila nakon trogodišnje istrage Radnog suda “Auditorat du travail d’Anvers” nakon objavljivanja pisma članova Fabreove trupe Troubleyn u kojima su ga optužili za seksualno uznemiravanje i nedolično ponašanje. Pišući 2018. godine, bivše kolege su tvrdile da je “poniženje hleb svagdašnji u i oko prostora za probe u Troubleynu“. Ženska tela su posebno meta bolnih, često otvoreno seksističkih kritika – bez obzira na njihovo stvarno fizičko stanje.

    Ali u Srbiju je dobrodošao. Zašto?

  2. Pre četiri godine Marina Abramović je proglašena za satanstkinju, pa i dalje se o njoj uči u svim svetskim udžbenicima kao i Fabre.
    Njihove metode će uvek biti predmet rasprave, a Vi gosn. Dule, ako imate nešto protiv transparent i u Salzburg!

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.