kristof valcFoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Kristof Valc nije baš zadovoljan time što mnogi i dalje veličaju pokojnog Marlona Branda.

Kako kaže Kristof Valc, mitologija koja se stvara oko Branda je iritantna i uopšte se ne ustručava da to detaljnije objasni.

„Sad mu je 100 rođendan. Pročitao sam dva članka i oba su mi bila iritantna, a ovo posthumno proglašavanje za sveca… oko njega se pravi mitologija… To je suludo, on je previše glumatao“, rekao je Valc za Interview Magzine, gde je razgovarao sa kolegom Kejlebom Landrijem Džonsom.

„U početku je bio fantastičan i niko nije video tako nešto“, dodao je Kristof Valc.

Kristof Valc osvojio je dva Oskara

A onda je rekao da je Brandova gluma u filmu The Missouri Breaks bila teška za gledanje, bez obzira na reputaciju o tome što je bio težak za saradnju i što je optužen za nedolično ponašanje na setu filma The Last Tango in Paris.

„Sećam se da si rekao da je te nervira i da je pun sebe. Čovek bi pomislio da bi nakon godinu dana u pozorištu dobio nešto: ali mislim da je to stvorilo neke od frustracija koje se vide u tom filmu“, rekao je Džons.

Mlađi glumac je dodao i da je gledao razne snimke „iza kulisa“ snimanja filmova i da je u ostvarenju The Score Brando pokušavao svim silama dođe do nečeg upotrebljivog.

Istakao je da je to možda način rada koji je njemu odgovarao, ali ne i ostalim kolegama i da je to bilo sebično od njega.

Izvor: IndieWire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari