Metallica i Lu Rid juče su objavili prvi singl „The View“ sa njihovog zajedničkog albuma „Lulu“ koji će izaći 31. oktobra. Prethodno je fanovima predstavljeno par isečaka njihovog zajedničkog rada od po 30 i 90 sekundi, a sada ceo singl od pet minuta može da se čuje na sajtu SoundCloud, gde se nalazi i tekst pesme.

Iako je početak ove saradnje bio najpre prekriven velom misterije, i Metallica i Lu Rid su u više navrata izjavili da je u pitanju nešto najbolje što su do sada uradili. Inače, nedavno je organizacija Transport for London koja je zadužena za upravljanje londonskim metro sistemom (London Underground, popularno poznat kao „tube“), odlučila je da zabrani reklamiranje ovog albuma. Interesantno je da ovu zabranu nisu obrazložili „bizarnošću“ omota, na kojem se vidi lutka sa odsečenom rukom, već time da ih omot „previše podseća na grafite“, koji inače nisu dozvoljeni u prostoru metroa. Album je inspirisan dramom „Lulu“ nemačkog pisca Franka Vedekinda o nesrećnom životu plesačice Lulu, a njegovu specifičnost čini neuobičajena dužina određenih pesama – pesme „Cheat on Me“ i „Dragon“ traju više od 11 minuta, „Frustration“ i „Little Dog“ traju preko osam minuta, a pesma koja zatvara album „Junior Dad“ traje čak 19 minuta i 28 sekundi.

Po prvi put u Indiji

Za 28. oktobar je zakazan koncert iz serijala F1 Rocks, koji u nekim slučajevima prate same trke Formula One, na kojem će ispred 30.000 fanova dva dana pred samu trku u mestu Leisure Valley u državi Uttar Pradesh po prvi put u Indiji nastupiti Metallica. Ekskluzivna prava na TV prenos ovog događaja će imati MTV India, najavljuje se i specijalna jednosatna emisija o pripremi samog koncerta, a frontmen Metallice Kirk Hamet je ovim povodom izjavio: „Neverovatno smo uzbuđeni pred ovaj koncert, koji će se desiti na mestu na kojem se ni u najluđim snovima nismo nadali da ćemo moći da nastupamo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari