Garbage su najavili povratnički singl koji bi trebalo da izađe tokom ovog meseca, a peti studijski album benda se očekuje u toku sledeće godine. Bend najavljuje svoj veliki povratak na muzičku scenu.

Završili su snimanje i miks prve pesme, a takođe su radili na još čak 24 nove pesme od kojih će se neke naći na predstojećem, za sada još uvek bezimenom albumu, nasledniku LP izdanja „Bleed Like Me“ iz 2006. Radni naslovi nekih od pesama su „Time Will Destroy Everything“, „Blood For Poppies“, „Automatic Systematic Habit“, „Control“, „Lies, Lies, Lies“, „Sugar“, „Not Your Kind Of People“, „T.R.O.U.B.L.E“, „Felt“, „Big Brite World“, „Alone“ i „Animal“.

Pevačica benda Širli Menson je o novim pesmama izjavila: „Kada kažem zaista da trenutno radimo na najboljoj zbirci pesama u našoj karijeri, mislim da sam u pravu. One možda nisu nešto što je u potpunosti u trendu, niti nešto najnovije što ste ikada čuli, niti će doneti zvuk nove decenije – nemojte očekivati ništa od toga. Ali, mislim da je to jedna poštena zbirka ideja koja dolazi od grupe freakova i geekova, i koja predstavlja ono što mi jesmo, govori o tome odakle dolazimo, šta smo sve prošli, i tu vrstu autentičnosti joj niko ne može osporiti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari