Sve promotivne ulaznice po ceni od 990 dinara za nastup francuskog producenta Lorana Garnijea (Laurent Garnier) 24. septembra rasprodate su. Preostale ulaznice prodaju se po ceni od 1.290 dinara, dok će na ulazu, ukoliko se dotad ne rasprodaju, biti skuplje. Ulaznice se prodaju direktno na blagajnama Bilet centra na Trgu republike 5, Beogradske arene, Šoping centra „Ušće“ i drugih prodajnih mesta, te putem sajtova Tickets.rs, Eventim.rs i Gigstix.com.


Garnije će u Beogradu uživo predstaviti svoj novi projekat pod nazivom „Live Booth Sessions“. Četvoročasovni nastup u pratnji klavijaturiste Bendžamina Ripera i kultnog pariskog producenta Stefana „Scan X“ Drija, održaće se u adaptiranom prostoru nekadašnjeg fabričkog depoa u Travničkoj 3, pored zgrade Geozavoda. Sklon inovacijama i neobičnim saradnjama, prošle je godine francuski muzičar iznenadio ceo svet sa komponovanjem elektronske muzike za spektakularni balet „Creation 2010“ koji je otvorio proteklu sezonu u moskovskom Boljšom teatru. Novu kreativnu snagu koju pokazuje u poslednjih nekoliko godina krunisao je ovog leta i aktuelnim DVD izdanjem „It’s Just Muzik“ na kom se pored ostalog nalazi i snimak njegovog nastupa u pariskoj dvorani Pleyel u pratnji nekoliko svojih dugogodišnjih saradnika među kojima su i Bendžamin Riper i Stefan „Scan-X“ Dri. Nakon završetka prošle svetske turneje „Tales of a Kleptomaniac“, na kojoj je nastupao uživo sa bendom i u Beogradu, upravo sa njima dvojicom neumorni Garnije i ovaj put kreira potpuno novi koncept nastupa, odnosno apsolutan miks svog 25-godišnjeg bavljenja muzikom.

– Posle 18 meseci na turneji sa bendom, shvatio sam da mogu jednako da uživam nastupajući uživo na festivalima ili kao DJ u klubu. Nakon toliko koncerata, poželeo sam da se vratim svojim klupskim korenima kao DJ, ali je ideja da ponovo budem sam iza pulta delovala nemoguće. Zašto onda jednostavno da ne spojim te dve stvari – reči su kojima je 45-godišnji producent iz Pariza objasnio ideju za projekat „Live Booth Sessions“.

Pored svog osnovnog značenja, u skraćenici L.B.S. kriju se i početna slova, kako Garnijeovog imena, tako i dvojice umetnika koji sa njim kreiraju klupske plesne taktove uz punu euforičnost nepredvidivih nastupa uživo. Bendžamin Riper uživo prati Garnijea na seriji kultnih klavijatura koje su obeležile modernu muziku i daje koncertnu dimenziju izvođenju numera kao što su „The Man With The Red Face“, „Crispy Bacon“ ili „Acid Eiffel“. Garnijeov stari saradnik iz ranih dana legendarne izdavačke kuće „F Communications“, producent Stefan „Scan X“ Dri upravlja različitim ritam mašinama kojima daje novu formu i plesnu energičnost pažljivo odabranoj set listi.

Klupski podijum ne laže

Kroz višedecenijsku interakciju sa publikom, Garnije je već ispisao priču o tehno kulturi u knjizi „Electrochoc“, prevedenoj i na srpski, a čija se filmska verzija uskoro očekuje. Autor šest albuma i desetina singlova od početaka u mančesterskom klubu „Hacienda“ krajem ‘80-ih, uspevao je da u kontinuitetu pomera granice elektronske muzike širom sveta. U Beogradu je prvi put nastupio 1995. godine kao jedan od prvih stranih umetnika koji nije mario za tadašnje sankcije. „Jedna stvar je sigurna – klupski podijum ne laže“, kaže Garnije i dodaje: „Želim da budemo publici mnogo bliže nego na festivalima, da pred njima i sa njima stvaramo novu muziku koja će iz tih nastupa dospeti na moja buduća izdanja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari