Rolingstounsi će, prvi put u svojoj karijeri, nastupiti na Glastonberi muzičkom festivalu, saopštili su organizatori. Tako se legendarno „kotrljajuće kamenje“ priključilo grupama poput Arctic Monkeys i folk bendu Mumford & Sons, koji će biti hedlajneri trodnevnog skupa u junu.

Pojava veterana britanske rok scene je već nedeljama bila predmet glasina. Stounsi su prošle godine proslavili svoju 50-godišnjicu postojanja, a Glastonberi je jedno od mesta koje bi svakako trebalo da ubeleže među „održane koncerte“, pošto je reč o jednom od najvećih evropskih festivala.

Na ovogodišnjem Glastonberiju, koji se održava od 28. do 30. juna, Rolingstounsi će svirati na glavnoj „Piramida“ bini, ali se i dalje ne objavljuje kog datuma. „Jedva čekam da nastupimo na Glastonberiju. Imam velingtonke i šator“, napisao je na svom Tviteru frontmen Mik Džeger, aludirajući na čizme za kišu, pošto je Glastonberi ozloglašen zbog lošeg vremena. Članovi Stounsa su, takođe, nedeljama unazad govorili kako bi voleli da nastupe na Glastonberiju. Dakle, ispostavilo se da su glasine tačne. Ostaje samo da se vidi da li će se ispuniti priče da će oni ove godine krenuti na turneju, prvu nakon „A Bigger Bang“ iz perioda 2005-2007. Kada je reč o ostalim izvođačima na Glastonberiju, tu će biti još i reper Dizi Raskal, Primal Scream, Nik Kejv sa svojim bendom Bad Seeeds, Elvis Kostelo, Keni Rodžers i folk-roker Bili Breg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari