Na Elektrana bini ovogodišnjeg Exit festivala, između ostalih, nastupiće The Hacker, Alexander Robotnick, Anoraak i Futurecop! U četvrtak, 7. jula, nastupa Francuz The Hacker ispred serijala Neon Nacht. Uz The Hackera nastupa i elektro producent iz Pariza Gesaffelstein. Iz Hrvatske iste večeri dolaze Hemendex, bend koji svoju muziku definiše kao „ono što bi 1983. godina mogla zamisliti kao blisku budućnost“.

Domaću podršku pružiće beogradski Zastranenie, poznati po svojoj himni Gej Sloveni, zatim neoModern, kao i predstavnik italo disko scene Grof K.T.I. Drugog dana Festivala, na Elektrana bini nastupa italijanski muzički producent Alexander Robotnick, koji će puštati italo-disko i new wave iz 80-ih, kao i miks pesama savremene elektro-haus produkcije. Uz njega nastupa konceptualni disco dvojac iz Glazgova, a domaći predstavnici na Elektrani biće Synthematic, beogradski Navigatorz, Mr Cash i LaG. U subotu uveče nastupiće francuski nju-disco trio Anoraak. Iste večeri nastupiće Cinnamon Chasers, Grum, švedski DJ duo Tracasseur i, kao domaća podrška, Shiz Tirkiz, Mishu Mitsubishu i Ninja Boy. U nedelju nastupa britanski Futurecop!, nemački bend Mikrofisch, grčki synth-pop duo Marsheaux i domaći predstavnici elektro zvuka osamdesetih, alterTainment, Boris Milićević, Retro i Vito i Dead Trash Superstar.

Na Play at Exit konkursu 950 izvođača

Na Play at Exit 2011. konkurs prijavilo se 950 izvođača i u toku je preslušavanje njihovih radova. Prijavljeni radovi mogu se čuti na sajtu exitmusic.tv, a do 10. juna možete glasati za svoje favorite tako što ćete dati svoj Facebook like glas. Muzičari koji se plasiraju na prva tri mesta nastupiće na nekoj od bina Exit festivala. Osim programske produkcije Exit festivala, ove godine će najbolje odrediti i glasovi muzičkih urednika magazina Popboks i muzičkog portala muzika.hr. Rok za konačni odabir izvođača produžen je do 10. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari