Fakultet političkih nauka u Beogradu i Službeni glasnik pokrenuli su časopis za analizu politike „Politički život“, koji će izlaziti jednom u tri meseca, rečeno je juče na predstavljanju ovog časopisa.

Dekan FPN Ilija Vujačić rekao je da će se časopis baviti analizom javnih politika, jer je dosad postojao nedostatak takvih tekstova u Srbiji, kao i da će to predstavljati važan doprinos i onoj oblasti kojom se FPN bavi. Potpredsednik Upravnog odbora Službenog glasnika Vukašin Pavlović istakao je da je ovim časopisom „burni politički život u Srbiji dobio priliku da od kompetentnih ljudi dobije političku analizu, ne samo dešavanja u zemlji već i u regionu i šire“.

Glavni urednik časopisa Slaviša Orlović objasnio je da se „Politički život“ bavi analizom javnih politika, političkih institucija i političkih procesa, kojom će se dati doprinos jačanju institucija i razvijanju demokratske političke kulture.

– Budući da je javno polje zagušeno površnim i plitkim obradama političkih tema, koje je nekritičko, neretko nestručno i neobjektivno, postoji potreba da se glasnije i češće progovori jezikom struke – rekao je Orlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari