Večera umesto predstave i štikle na klaviru

Povodom slučaja gala večere na Velikoj sceni Narodnog pozorišta

Ostavite komentar


  1. Svi smo dobili odgovor: „nemoguće je samo poslednji stupanj mogućeg“.
    Pametnima je jasno.

    1. Samo za pristojan, moralan i castan svet, nemoguce se nece desiti.
      A za Ivanu Vujic, koja je omogucila ove opscene dogadjaje i njoj slicne, nemoguce se desava i to ne kao „poslednji stupanj moguceg“, nego kao uobicajeni pojavni oblik necasne i nedostojne egzistencije.

  2. Tuzno. Pitam se sta de dogodilo zeni koja ima takvu biografiju, kakvu ima Ivana Vujic (ne mogu napisati gdja, jer ona to vise nije)? Nije jedina koja u nama pobudjuje more pitanja. Nije NORMALNO da se neko posle takvog zivota jeftino proda. Ili mozda ozna koja sve dozna ima u to upetljane prste?

    1. Tamo gde volja, ukus i karakter postanu bezvredni za prezivljavanje covek se mora osloniti iskljucivo na logiku i razum. Ako se celo drustvo pretvori u septicku jamu logika i razum nam govore da postoji samo jedan nacin da isplivas na povrsinu. Za mene je to najgora stvar koja se desava u Srbiji vec tridesetak godina a danas je na spektakularnom nivou. Moras da odlucis da li da ostanes na dnu kao covek ili isplivas na povrsinu kao „razum“. Verujem da sa tolikim zdravim razumom opravdanja ne manjka.

    2. Profesorko, draga. Nije u pitanju, samo, „ozna“, već pre svega državna mafija koja je na sve što donosi lovu stavila svoje prljave šape, a, uvažena dama, Ivana Vujić, je pristala da bude deo te priče, verujem i iz motiva da će i za pozorište nešto dobro uraditi, pa ipak, s đavolom se ne sade tikve, jer ti se to sigurno obije o tikvu…

    3. Pa pise vam, samo treba malo da prilagodite – „nenormalno je samo poslednji stupanj normalnog“. Nenormalno je insistirati na normalnom kad je nenormalnost isplativija. To zna svaki covek bez stida i srama. Na stranu to sto je u filozofiji covek „zver koja ume da pocrveni“. Dakle nije sve tako tuzno i lose kao sto izgleda. Mnogo je gore.

  3. Bravo Ivana! Uvek si pomerala granice i u svetu i kod nas. Pa cak je i Luvr dao da Bijonse snimi spot, posle koga su mnogi culi da postoji – Mona Liza. Tuyno ali je tako , i dobro je za sve one koji i ne znaju gde je Narodno pozorite, ali i one koji u njemu samo broje dane do penzije. Ivana je ziva umetnost.

  4. Lepo je sto ste vi tako moralni i kritikujete gospodju…pitanje je sta bi radili da ste na njenom mestu?

    1. Organizovali bi promociju i žurku cigareta Malboro u MSUB sa sve pušenjem u otvorenom galerijskom prostoru sa slikama gde se, inače, ne puši. Tako se to radilo. Ovi naknadni moralisti što su prisvojili i oteli kulturni prostor za sebe nasuprot svima drugima, od njih treba braniti društvo.

  5. Naivno sam verovala da ste bar vi objektivni kad puszate komentare citalaca. Moj ste ( pozitivan po Ivanu Vujic) objavili pa uklonili. Vas trud o objektivnoj stampi je uzalud.

  6. Ta ekipa koja spinuje i pravi losu sliku o Pozoristu radi to iskljucivo iz politickih razloga. Zamena teza se forsira vec duze vreme na stetu samog Pozorista – nije to ljubav prema njemu vec ljubav prema funkcijama kojih vise nema. S jedne strane kritikujemo mlade zato sto gledaju Farmu i slicne programe a s druge biramo publiku. Najvaznije je mlade zainteresovati za pozoriste, za pocetak – na njihovom jeziku a onda ih edukivati i pokazati im pravu predstavu. Veliki pozdrav Ivani.

    1. Znaci, prvo „mladi“ da skacu po klavirima i sceni pozorista, ozderavajuci se i oblokavajuci, a onda, kad se naviknu na ambijent, postaviti ih u sedeci polozaj i usmeriti im glavice ka sceni i poceti pozorisnu predstavu.
      E tako treba sa mladima!
      Ali sa mladim majmunima, ne sa mladim ljudima.

    2. Koje mlade? Za koje pozorište? Ovde se radi o zatvorenom krugu ljudi koji če raditi u još jednom besmislenom folirantskom časopisu. Ivana je izvela najpre operu i na Vesićev Trg – zašto da ne… je l… iako je Trg rađen predugo, prekilavo, uz maltretiranje svih Beograđana. I nepotrebno. Da proslavi „pobedu“ vladajuće stranke nad Beogrđanima. Pa kad je to već pristala, kao što reče „nemoguće“ ne postoji u njenom rečniku

  7. Draga/i, s kim polemises?
    Kome se obracas?
    Ko prepricava, cije reci prepricava…?
    Sta „uopste nije bilo tako“?
    Ako ste „mladi“, pre no sto odlucite da krocite u pozoriste ili pisete komentare na Danas-u, redovno posecujte biblioteku, bar deceniju, dve, pa tek onda predjite na intelektualno zahtevne radnje.

  8. Hi mates, how is all, and what you wish for to say regarding this article, in my view its genuinely amazing designed for me.

    Billiga Fotbollströjor

  9. Konačno…od srca pohvaljujem komentare i dodajem svoj: Već dugo traju pokušaji da Srpska nazadna stranka nametne građanima svoj koncept kulture…počev od arhitekture…gradnjom previsokih zgrada usred gradskog jezgra, koje odiše ruskom romantikom i umetnošću, postavljanjem nekompetentnih ličnosti na čelo Narodnog pozorišta što posle silnih protrsta zaposlenih nije uspelo. zatim osobe bez kvalifikaci ja na čelo Muzeja N. Tesle i mnogih drugih!!!* I sama rekonstrukcija Trga republike bez osnovnih civilizacijskih elemenata prevoza i sada još i Vašar taštine kojim nas Gradska vlada od prevelike želje da što više ličimo na stare evropske gradove i njihove trgove izgu bila orijenta ciju u vremenu i prostoru, te nas je u nedostatku opšte kulture survala na nivo običnogpalanačkog vašara na svetlom i svetom Trgu republike, između kulturnih centara Narodnog muzeja i Narodnog pozorišta i tako nam se narugala na najgrublji najnedostojniji način!!!* To nisu činili ni austrougarski ni nemački okupatori!!!* Sa dolaskom SNS-a počinje kul turna degradacija Srbije „preuređenjem“ Trga Dimitrija Tucoviča, Cvet nog trga, Kalemegdana i čuvenih stepenica pa su sada zaokružili svoj „umetnički“ domet i Trgom republike!!!* U Srbiji već dugo traje bespoš tedni rat Znanja i Neznanja…nažalost za sada vodi Neznanje sa bezb roj nula!!!*

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.