Rača

Prvi protest "1 od 5 miliona" 22. februara u Rači 1

Prvi protest „1 od 5 miliona“ 22. februara u Rači

Prvi protest građana „Jedan od pet miliona“ u Rači biće održan sutra, sa početkom u 18 časova, ispred Doma kulture u tom mestu, rekao je danas agenciji Beta poverenik Saveza samostalnih sindikata u Rači Tomislav Veljković koji je i prijavio održavanje tog skupa.

Brnabić: Kompromis nije slabost Srbije 2

Brnabić: Kompromis nije slabost Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Vlada Srbije stati uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića i dati mu punu podršku u daljim razgovorima o Kosovu i napomenula da spremnost na kompromis nije slabost Srbije.

"Uspavanka za dušu" kao sećanje na dr Dejana Petrovića 3

"Uspavanka za dušu" kao sećanje na dr Dejana Petrovića

Šesta knjiga poezije književnika Saše Mićkovića pod nazivom “Uspavanka za dušu” izašla je iz štampe. Knjiga će kako ističe pisac, pokušati da oživi sećanje na doktora mašinskih nauka, Dejana Petrovića (1980-2014), koji je nakon proslevljanja doktorata u Kragujevcu poginuo, vozeći motor.

Jura preuzela Zastavu elektro

Jura preuzela Zastavu elektro

U Rači Kragujevačkoj juče je potpisan ugovor o prodaji imovine Zastave elektro koju je na prošlonedeljnoj aukciji za nešto više od 2,9 miliona evra kupila južnokorejska Jura korporacija. Ugovorom koji su potpisali generalni dirketor Jure Lukas Nam i direktorka Zastave elektro Sonja Veselinović, predviđeno je da južnokorejska kompanija u novu firmu (Jura korporacija Srbija) investira oko osam miliona evra, da do novembra zaposli 1.000 radnika i za tri meseca pokrene proizvodnju elektroprovodnika.


PRIPITOMLJENO LANE

PRIPITOMLJENO LANE

Goran Petrović iz Bošnjana kod Rače Kragujevačke već dva meseca u dvorištu gaji lane koje je pronašao u kukuruzu. „Kada sam ga pronašao, bilo je toliko malo da je moglo da stane u šake“, kaže Goran, dodavši da će, čim lane još malo odraste, da ga „pusti majci prirodi“. „Svake večeri, kada se zvuci sela utišaju, Ciki, kako iz milošte zovemo lane, načulji uši i pažljivo osluškuje zov divljine i šumove koji dopiru iz obližnje šume“, priča Goran Petrović.