Vatikan

Papa i biskupi o zlostavljanju dece

Papa Franja učestvovaće na biskupskoj konferenciji poglavara katoličke crkve gde će se razgovarati na koji način zaštititi decu od zlostavljanja.

Papa traži kazne za seksualno zlostavljanje

Poglavar katoličke crkve papa Franja je danas osudio svešteničko seksualno zlostavljanje dece i prikrivanje tog „zločina“ i zatražio da odgovorni budu kažnjeni.

Papa Franja: Molitva za nastradale u požarima u Grčkoj

Papa Franja moli se za desetine nastradalih u požarima u Grčkoj i ohrabruuje spasilačke ekipe i vatrogasce u njihovim naporima da pomognu, navodi se u telegramu saučešća grčkoj javnosti i crkvenim vlastima povodom požara u kojima su nastradale 74 osobe, prenosi AP.

Papa: Sprečiti tragedije migranata

Papa Franja pozvao je danas međunarodnu zajednicu da spreči tragedije migranata na Sredozemnom moru, javlaju zapadne agencije.

Sud u Vatikanu osudio bivšeg diplomatu Svete stolice

Vatikanski sud osudio je bivšeg diplomatu Svete stolice na pet godina zatvora zbog posedovanja i distribucije dečije pornografije, a ujedno ovo je prvo ovakvo suđenje unutar Vatikana, prenosi AP.

Novi seks skandal u Vatikanu

Vatikan potresa novi seks skandal zahvaljujući dosijeu od 1.200 stranica koji je sastavio Frančesko Manjikapra iz Napulja, koji je svojevremeno bio muška prostitutka.

Erdogan u Vatikanu, Kurdi ipak protestovali

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je danas u Vatikanu razgovarao sa poglavarom katoličke crkve papom Franjom, a glavne teme su bile status Jerusalima i borba protiv terorizma.

Papa: Migrantima ne gušiti nadu

Migranti i izbeglice najslabiji i najugroženiji na svetu, rekao je papa Franjo, koji je danas predvodio novogodišnju misu u Vatikanu, kojom je obeležena 51. godišnjica vatikanskog Svetskog dana mira i pozvao svetske čelnike da učine više da im pomognu.

Sprečena u krađi statue Hrista

Sprečena u krađi statue Hrista

Polugola aktivistkinja feminističke grupe Femen pokušala je da ukrade statuu malog Hrista iz jaslica na Trgu Svetog Petra, ali je njenu nameru osujetila policija.

Hočevar: Intenzivirati dijalog sa Vatikanom

Nama katolicima je žao što srpske vlasti nemaju intenzivniji dijalog sa vrhom vatikanske države i Svete stolice i očekujem dublje razgovore između Katličke crkve, Srbije i Vatikana, rekao je za Novosti beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

Bez prodaje cigareta u Vatikanu

Vatikan je danas saopštio da više neće prodavati cigarete u svojoj bescarinskoj prodavnici i supermarketu, čime se odriče godišnjeg profita od oko 10 miliona evra.

Plenković se sastao sa papom Franjom

Premijer Andrej Plenković sa porodicom i izaslanstvom u Vatikanu se susreo s papom Franjom. Prvu audijenciju kod Svetog Oca premijer je iskoristio za razgovar o završetku postupka kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca te jačanju odnosa Vatikana i Hrvatske, prenosi HRT.

Papa protiv otcepljenja Katalonije

Vrhovni poglavar rimokatoličke crkve papa Franjo danas je ponovio da se protivi nameri Katalonije da jednostrano proglasi nezavisnost.

Prva Poslednja