Zemun

Sajam zapošljavanja 2. decembra u Hotelu Jugoslavija

Služba Zemun beogradske Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i gradska opština Zemun organizuju Sajam zapošljavanja u nedelju, 2. decembra, od 10 do 15 sati, u Banket sali Hotela Jugoslavija, Bulevar Nikole Tesle br. 3.

Manifestacija „Dečija pijaca“ 22. septembra u Zemunu

U okviru manifestacije „Dani evropske baštine“, koja se ove godine obeležava pod sloganom „Evropska godina kulturnog nasleđa – umetnost deljenja“, JKP „Gradske pijace“ i GO Zemun organizuju Dečiju pijacu na Omladinskom trgu pijace „Zemun“.

Građani ogorčeni na gradski prevoz

Beogradsko prigradsko naselje Zemun polje ima oko 20.000 stanovnika i samo dve autobuske linije do centra grada, 704 i 707, za koje njegovi žitelji tvrde da su „katastrofalne i neredovne“, što pokazuju žalbe i njihovo nezadovoljstvo.

Osnovci iz Hrvatske na Regionalnoj letnjoj školi srpskog jezika u Zemunu

Osnovci iz hrvatskih mesta i gradova Rijeke, Osijeka, Vukovara, Ogulina, Okučana, Viškova, Vrbovskog, Borova, Korenice, Benkovca i srpskog sela Kašić u zaleđu Zadra sa svojim vršnjacima iz Zemuna učestvuju u Regionalnoj letnjoj školi srpskog jezika, istorije i kulture “Sveti Sava“.

Izvoz odbrambene industrije povećan četiri puta

Izvoz odbrambene industrije od 2012. godine povećan je četiri puta, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle obilaska fabrike „Teleoptik žiroskopi“, za koju je rekao da je „mozak“ sistema odbrambene industrije Srbije.

Otvorena vaskršnja izložba dečijih radova

U organizaciji Udruženja “Prijatelji dece Zemuna“, 27. marta, u Gradskoj opštini Zemun otvorena je tradicionalna izložba oslikanih drvenih jaja i crteža predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola pod nazivom “25. Vaskršnje likovne čarolije dece Zemuna“, piše u saopštenju za medije.

Građanin može da tuži, ali sa ulice

Aktivisti na čelu sa Udruženjem „Krov nad glavom“ nisu uspeli da spreče prinudno iseljenje Saše Bubnjevića danas u Zemunu, zato što ih je preduhitrila policija sa izvršiteljima.

Petarde nisu igračke

Savet za bezbednost Gradske opštine Zemun u saradnji sa Policijskom stanicom Zemun, Vatrogasno-spasilačkom jedinicom Zemun, Domom Zdravlja Zemun, a uz podršku Misije OEBS u Srbiji i Banke Societe Generale u okviru projekta ”Petarde nisu igračke” organizovao je prvo predavanje za učenike zemunskih osnovnih škola.

Blokiran Glavni poštanski centar u Zemunu

Javno preduzeće „Pošta Srbije“ saopštilo je danas da se od ponedeljka suočava sa
otežanim slanjem pošiljaka jer su Glavni poštanski centar u Zemunu nelegalno blokirali pojedinci iz nereprezentativnog sindikata, Samostalnog sindikata poštanskih radnika.

Novi slučaj trovanja pasa u Beogradu

Novi slučaj trovanja pasa zabeležen je pre dve noći u Beogradu. Zabrinuti građani veruju da je u pitanju trovanje kreozanom, jer su otrovani psi preminuli u vrlo kratkom periodu.

Vrtić čeka "antivandal" ogradu

Izrevoltirani prošlonedeljnim vandalizmom zatečenim u dvorištu objekta, gde su oba koša i kanta za smeće izvaljeni, savet roditelja vrtića „Mala sirena“ nastavlja borbu, otpočelu još krajem 2016. godine, za postavljanje ograde oko vrtića u Zemunu koji pripada PU „Simo Milošević“.

PrvaPoslednja