Aleksić: Tužilaštvo da reaguje na pretnje Vuku Jeremiću 1Foto: Narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić zatražio je danas da javno tužilaštvo po hitnom postupku reaguje na pretnje koje je poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Marko Parezanović uputio predsedniku Narodne stranke (NS) Vuku Jeremiću, a vlast pozvao da prestane sa crtanjem mete na čelu lidera Narodne stranke.

Parezanović je na tviteru, uz fotografiju Vuka Jeremića i Slaviše Ristića, nekadašnjeg predsednika opštine Zubin potok, snimljenu ispred jednog od pravoslavnih manastira na Kosovu, objavio komentar „Pretpostavljam da mu je Slaviša objasnio kakvu politiku da vodi, da ne bi prošao kao Đinđić“, saopštila je Narodna stranka.

Protiv članova i funkcionera, a posebno protiv predsednika NS Vuka Jeremića, vodi se hajka identična onoj koja se vodila protiv Olivera Ivanovića, upozorio je Aleksić.

Osim tabloida, čije laži podržava i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sada imamo i pretnje poslanika i najviših funkcionera SNS.

Javno tužilaštvo po hitnom postupku mora da reaguje, jer smo u skorijoj istoriji imali slučajeve kada su se takve pretnje obistinile, rekao je Aleksić.

U saopštenju se podseća i da SNS nije reagovala ni kada su u Vranju pretučeni članovi Narodne stranke, zbog čega će sutra Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju biti podnete krivične prijave protiv Božidara Popovića, Miloša Antića i još dvojice NN lica koji su izvršili delo nasilničkog ponašanja i ugrožavanja sigurnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari