Bogdanović: Ivanović je bio čovek saradnje 1Foto: www.wikipedia.org/ DS

Nekadašnji ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović rekao je za FoNet da ga je veoma potreslo ubistvo Olivera Ivanovića , za koga je rekao da su bili „prijetelji i saborci“.

„Ovo je veliki gubitak za njegovu porodicu, prijatelje i sve Srbe na Kosovu i Metohiji“, rekao je Bogdanović.

„Mi smo radili dugi niz godina na miru, bezbednosti i očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Na žalost, tu našu zajedničku borbu su prekinuli oni kojima ne odgovaraju mir , stabilnost i bezbednost Srba i drugih etničkih zajednica na Kosovu i Metohiji“, izjavio je Bogdanović.

On je rekao i da je „Oliver je bio je čovek, tolerancije, saradnje, čovek koji se borio za mir i takvog ćemo ga mi, njegovi prijatelji, i pamtiti“.

On je dodao da su Ivanović i on prošli mnoga teška vremena. „Počevši od 1999. Godine. i kad je bilo najteže za srpsku zajednicu na Kosovu. I 17.marta 2004 godine Oliver i ja smo išli svuda po Kosovu.

I u tim teškim i opasnim godinama, kada su i bezbednost i sloboda kretanja Srba bili skoro nemogući, ništa ovako se nije dogodilo.

Oliver je ubijen danas kada svi govore da na Kosovu postoji nekakav mir i tolerancija“, rekao je Bogdanović.

On je dodao da u „tim teškim godinama nije bilo ubistva Srba na severu Kosova, kao što se to dešava u poslednjih nekoliko godina“.

Oliver Ivanović je bio državni sekretar u Ministrstvu za Kosovo i Metohiju u vreme kada je ministar bio Goran Bogdanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari