Leposavić

Radosavljević: Priština nema kapacitet za istragu ubistva Ivanovića 4

Radosavljević: Priština nema kapacitet za istragu ubistva Ivanovića

Vlasnik RTV Mir Leposavić i odbornik u Skupštini opštine Leposavić Nenad Radosavljević rekao je danas za FoNet da ne očekuje nikakve rezultate istrage koja se iz Prištine vodi u slučaju ubistva Olivera Ivanovića i dodao da se to odnosi i na izvršioce i na motiv.

Bogdanović: Ivanović je bio čovek saradnje 5

Bogdanović: Ivanović je bio čovek saradnje

Nekadašnji ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović rekao je za FoNet da ga je veoma potreslo ubistvo Olivera Ivanovića , za koga je rekao da su bili „prijetelji i saborci“.

Jablanović priveden pa pušten 6

Jablanović priveden pa pušten

Predsednik novoosnovane Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović i njegova supruga privedeni su u nedelju uveče u policijsku stanicu Leposavić, nakon što je kod njih pronađeno oružje, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa zamenik direktora Kosovske policije za sever Besim Hoti.

Pucano na prostorije gradonačelnika Leposavića 7

Pucano na prostorije gradonačelnika Leposavića

Na zgradu Centra za socijalni rad u Leposaviću, u kojoj se nalazi kabinet gradonačelnika tog mesta Dragana Jablanovića, pucano je iz vatrenog oružja u ponedeljak uveče oko 22 časa, objavio je portal kossev.info.

Đurić: Vlada Srbije uz Trepču 8

Đurić: Vlada Srbije uz Trepču

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da radnici Trepče mogu da računaju na svaki vid podrške Vlade Srbije.

Eksplozivom na kuću Jablanovića

Eksplozivom na kuću Jablanovića

Na porodičnu kuću Dragana Jablanovića, gradonačelnika Leposavića u kosovskom sistemu lokalne samouprave, u noći između nedelje i ponedeljak bačena je eksplozivna naprava. U napadu niko nije povređen, ali je pričinjena materijala šteta – oštećeno je vozilo ispred kuće, potvrdila je KPS, čije su specijalizovane jedinice izvršile uviđaj.


Dragan Jablanović: Ponudio sam ostavku

Dragan Jablanović: Ponudio sam ostavku

– U vreme zaključenja ovog izdanja našeg lista čekala se odluka Vlade Srbije o smeni Dragana Jablanovića sa mesta predsednika privremenog organa i gradonačelnika Leposavića, nezvanično saznaje Danas u Nemanjinoj 11. Dragan Jablanović izjavio je za naš list da je „još pre 20 dana ponudio ostavku na mesto predsednika privremene uprave zbog sukoba sa šefom vladine kancelarije za KiM Markom Đurićem, koji radi protiv Leposavića, za koji nije dao nijedan dinar“. Prema Jablanovićevim rečima, vlada na prethodne dve sednice nije razmatrala njegovu ostavku.

Beograd negira podelu na Đurićeve i Vulinove Srbe

Beograd negira podelu na Đurićeve i Vulinove Srbe

Kada se među predstavnicima Srpske liste, koji su se posle dvoipomesečnog bojkota nedavno vratili u kosovske institucije, nisu našli poslanici iz redova Pokreta socijalista, to je na „lokalu“ objašnjeno dugo prikrivanom podelom na „Đurićeve“ i „Vulinove“ Srbe.

Besim Hoti: Nema smene 50 srpskih policajaca

Besim Hoti: Nema smene 50 srpskih policajaca

Portparol KPS za sever Kosova Besim Hoti izjavio je za Danas da su pripadnici ove službe braća Miodrag i Milan Lekić „privremeno suspendovani zbog administrativnih, a ne kaznenih mera“. Prema Hotijevim rečima, Lekići su deo istražnog procesa koji Euleks vodi zbog ubistva pripadnika specijalnih jedinica Rosa Envera Zumberija i zbog toga privremeno ne mogu da obavljaju dužnost. Zumberi je stradao u pokušaju pripadnika Rose da 2011, tokom krize u tehničkom dijalogu između Beograda i Prištine, zauzmu administrativne prelaze Jarinje i Brnjak.

Mustafa ne može na sever KiM

Mustafa ne može na sever KiM

Prema nezvaničnim najavama iz Brisela, šef kosovski diplomatije Hašim Tači trebalo bi da danas u razgovoru sa sekretarom Saveta Evrope Torbjornom Jaglandom zatraži ulazak Kosova u SE.

Drecun: Pozivi su uobičajena procedura

Drecun: Pozivi su uobičajena procedura

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju i član GO SNS Milovan Drecun izjavio je za Danas da sve dok Euleks radi u okviru zakona, nema razloga za oglašavanje vlasti u Beogradu povodom poziva za saslušanje srpskih političara na severu KiM, jer je reč o „uobičajenim procedurama“.

Sve zavisi od CIK Kosova

Sve zavisi od CIK Kosova

Iako su gradonačelnici osam od deset većinskih srpskih opština u kosovskom sistemu lokalne samouprave u subotu saopštili da „nema uslova za učešće srpskog naroda“ na vanrednim parlamentarnim izborima u Prištini 8. juna, jedan od potpisnika ovog saopštenja gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović kaže za Danas da će konačna odluka biti doneta danas.

PrvaPoslednja