Dačić: Beograd zainteresovan za stabilnost 1Ivica Dačić Foto: SPS

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Beograd životno zainteresovan za stabilnost u regionu, jer bez nje nije moguće privući nove investicije.

Važno je da u regionu postoji politička volja za traženje zajedničkih imenitelja, a da se otvorena pitanja rešavaju dijalogom, rekao je Dačić na 16. ekonomskom forumu Srbija.

Ekonomski rast je ključni prioritet Vlade Srbije, koja nastoji da održi privlačno poslovno okruženje. Srbija se trudi da se pokaže kao pouzdan partner i faktor mira u regionu, izjavio je Dačić.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović je iznela podatak da je za proteklih godinu dana u Srbiji završeno 120 kilometara autoputa.

Srbija je pokazal smelost i jasan plan da bude pouzdan partner u regionu, čiju stabilnost želi da sačuva, izjavila je Zorana Mihajlović.

Prema njenim rečima, planirano je da rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) ove godine iznosi 2,5 do 2,7 odsto.

Srbija danas ima mnogo bolju ekonomiju nego pre četiri godine, ali želimo da ekonomija bude još bolja, izjavila je Zorana Mihajlović.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je naglasio da je Republika Srpska deo Bosne i Hercegovine, ali da funkcioniše kao zaseban ekonomski i pravni sistem.

Dodik je izneo podatak da je BDP Republike Srpske udvostručen u proteklih osam godina.

Lane smo imali rast BDP od 2,2 odsto, ove godine očekujemo da će porasti za tri odsto, rekao je Dodik.

On je ocenio da je Srbija najviše doprinela stabilnosti regiona i da ta stabilnost zavisi od Beograda. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari