Dačić: Protesti podstiču pandemiju 1Foto: Beta/Milan Obradović

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić pozvao je danas opozicione stranke da skinu maske i pojave se kao organizatori protesta, dodavši da se protestima podstiče širenje epidemije korona virusa.

On je za TV Hepi ponovio da je najava da će biti uvedene strože mere zbog epidemije iskorišćena da se organizuju demonstracije.

„Možda je neko i spontano došao jer je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio policijski čas, ali on je rekao da ga neće biti, pa što su onda došli“, upitao je Dačić.

Da li su ovde desničarske organizacije ili bojkotaši, očigledno je da koriste obične građane kao pešadiju za ostvarivanje svojih ciljeva, rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, cilj protesta je da se održava vatra da se nasilno sruši vlast. Dačić je ukazao da nije potpuno zadovoljan izbornim rezultatom, ali da je SPS jedina stranka koja je preživela sve ovo.

Oni ne mogu da pobede na izborima, ne mogu da povedu demonstracije, ali su im demonstracije potrebne da se održe u životu a potrebni su incidenti da se to održi, rekao je Dačić, ocenivši da to nije dobro ni za te ljude na demonstracijama ni za imidž Srbije.

Navodeći da je siguran da će država pobediti divljaštvo i huliganizam, Dačić je istakao da svako ima pravo da iskaže svoje mišljenje ali ne i da napada policiju. Ovo se može rešiti samo primenom zakona. Niko od opozicije nije uhapšen da ne ispadne da se vlast obračunava sa neistomišljenicima, naveo je Dačić.

Govoreći o video konferenciji o Kosovu, Dačić je kazao da je cilj bio reanimacija procesa i da je očigledno je da je najveći domet sastanka što je data podrška nastavku dijaloga. Nije cilj bio neko epohalno rešenje. Ta tema još nije došla do nivoa da postoji konkretno rešenje. Daleko smo od toga.

Dijalog blokirala Priština uvođenjem taksi, vojskom, nesprovođenjem Briselskog sporazuma, ukazao je Dačić i dodao da učesnici dijaloga u Briselu ne mogu da se dogovore kada će da bude sastanak.

„Videćemo da li će uopšte da bude u četvrtak“, rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari