DJB će podneti krivičnu prijavu protiv Maje Gojković i šefa pisarnice Skupštine Srbije 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Pokret Dosta je bilo (DJB) najavio je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv šefa pisarnice Skupštine Srbije i predsednice parlamenta Maje Gojković jer su, kako se navodi, „u dosluhu onemogućili poslanike da obavljaju svoju ustavnu funkciju“.

Navodeći da zahtevi za dopunu dnevnog reda moraju biti dostavljeni najkasnije 24 časa pre početka sednice skupštine, poslanica DJB Branka Stamenković kazala je da je pre 10 časova pokušala da podnese zahteve ali da je šef pisarnice odbio da ih primi i zavede navodeći da „sednica još nije zakazana“.

„Potom je ustao, izašao iz pisarnice, otišao u kabinet Maje Gojković i vratio se s dokumentom kojim se zakazuje sednica za sutra u 10 časova. Taj saziv zaveo je tačno u 10.00, a potom insistirao da je rok za predaju dopuna dnevnog reda istekao“, navela je Branka Stamenković na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Ocenila je da su time poslanici DJB onemogućeni da vrše posao za koji su ih građani birali ali i dodala da je snimila postupak šefa pisarnice.

Predsednik DJB Saša Radulović je upozorio članice Saveza za Srbiju i Pokret slobodnih građana da „vode računa šta rade“ u vezi sa najavljenim bojkotom izbora.

„Ako neko od vas prekrši dogovor o bojkotu, to znači da ste sahranili bojkot“, naveo je Radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari