Đurić povodom prebijanja u Gnjilanu: Srbi sa KiM čvršći nego što iko misli 1Foto: Beta/Miloš Miškov (Arhiva)

Svima mora da bude jasno da su Srbi sa Kosova i Metohije čvršći nego što iko misli, i da će, uz nedvosmislenu podršku svoje države Srbije, ostati i opstati na svojim ognjištima, poručio je večeras direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, povodom prebijanja i hapšenja sedamdesetogodišnjeg Vojislava Todorovića iz Gnjilana.

Đurić je u saopštenju poručio da će Srbi istrajati „bez obzira na sve napade i pritiske koji se pojačavaju nakon očigledne ujdurme albanskih političkih prvaka i njihove međusobne borbe za vlast, koja se svodi isključivo na to ko će pokazati veću mržnju prema Srbima i Srbiji“.

On je ocenio da je prebijanje i hapšenje Todorovića iz Gnjilana na administrativnom prelazu Končulj novi eklatantan primer permanentnog pritiska na Srbe i šovinističkog odnosa institucija u Prištini prema srpskom narodu.

„Maltretiranje supruge Todorovića, a zatim hapšenje i prebijanje čoveka od 70 godina još jedan je dokaz da je cilj Prištine etnički čista teritorija Kosova i Metohije“, smatra Đurić.

On je najoštrije osudio takvo necivilizacijsko i divljačko ponašanje i pozvao predstavnike međunarodne zajednice da konačno reaguju i stanu na put takvim, kako je ocenio, izlivima mržnje prema pripadnicima srpske zajednice i hapšenjima isključivo na osnovu etničke pripadnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari