Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Reagujući na Tadićevu izjavu da je pojam „razgraničenja sa Kosovom“ koji koristi predsednik Srbije Aleksandar Vučić „udica za neuke“ i služi za manipulisanje javnosti, Đurić u pisanoj izjavi postavlja Tadiću „nekoliko retoričkih pitanja“.

Šta je to u Bukureštu bilo važnije nego na Gazimestanu, pa ste odlučili da Vaša reakcija na jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova bude višednevni odlazak iz zemlje, jedno je od pitanja koje postavlja Đurić.

On pita Tadića i šta ga je i ko naterao da „diletantski postavljenim pitanjem Međunarodnom sudu pravde udari pečat na kosovsku nezavisnost“, kao i da li je to sam smislio ili mu je neko pomogao?

„Gospodine Tadiću, nikada više Srbija neće biti ponižena, nikada više pobeđena i u miru rastavljena onako kako je to učinjeno za vreme vlasti čiji ste prominentan deo bili“, poručio je Đurić.

Na Tadićevu izjavu reagovala je i funkcioner SNS Zorana Mihalović, koja je konstatovala da je teško je bilo šta reći o njemu, „a da time bar malo ne nanesete štetu odgovornoj funkciji na kojoj je nekada bio“.

„Zato je najbolje da o Tadiću govori sam Tadić“, ocenila je Zorana Mihajlović.