Ministar za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Goran Bogdanović razgovarao je juče u Beogradu sa zamenikom šefa Unmika Nikolasom Hejsomom.
Iz Ministarstva za KIM posle sastanka je saopšteno da su Bogdanović i Hejsom „razmenili utiske o dešavanjima na KIM“ i „izneli svoje stavove i mišljenja koja se tiču života, rada i problema s kojima se srpsko stanovništvo suočava na KIM“.

Ministar za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Goran Bogdanović razgovarao je juče u Beogradu sa zamenikom šefa Unmika Nikolasom Hejsomom.
Iz Ministarstva za KIM posle sastanka je saopšteno da su Bogdanović i Hejsom „razmenili utiske o dešavanjima na KIM“ i „izneli svoje stavove i mišljenja koja se tiču života, rada i problema s kojima se srpsko stanovništvo suočava na KIM“. Na sastanku je bilo reči o dugoročnoj dinamici narednih susreta koji će se održati u cilju pronalaženja sveobuhvatnih rešenja za probleme koje ima srpsko stanovništvo na KIM, navodi se u saopštenju.

De Kermabon za tehničku saradnju sa srpskim vlastima

Šef Euleksa i bivši komandant Kfora general Iv de Kermabon izjavio je juče u Goraždevcu da je „spreman da se sa srpskim vlastima dogovori o tehničkoj saradnji“, javlja KIM radio iz Čaglavice. On je u intervjuu za Radio Goraždevac rekao da „saradnja mora da postoji“, da bi „voleo da priča sa ministrom za KIM Bogdanovićem, ali samo na tehničkom nivou sa srpskim institucijama, kako bi uspostavili saradnju’’. De Kermabon je rekao da je „spreman sa svima da priča u vezi sa raspoređivanjem Euleksa na Kosovu, što je odraz posvećenosti dovođenja vladavine prava na ovim prostorima“.

Ovo je treći sastanak predstavnika Ministarstva za KIM i Unmika od najave početka rekonfiguracije Misije UN na Kosovu. Bogdanović je uoči sastanka s Hejsomom rekao da će teme razgovora biti povratak Srba u Kosovsku policijsku službu i rad sudstva na severu KIM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari