GI SDP: Ko je naručio i ubio Olivera Ivanovića, mesecima slušamo prepucavanja 1Oliver Ivanović Foto: S. Milojković

Građanska inicijativa SDP saopštila je danas, povodom optužnice koju je specijalno kosovsko tužilaštvo podiglo za ubistvo njenog lidera Olivera Ivanovića, da „već dvadeset dva meseca postavlja pitanje ko je naručio i ubio Olivera Ivanovića, a odgovora nema, čak ni u ovoj optužnici ne stoji ime i prezime nalogodavca i ubice“.

„Podiže se optužnica protiv sekretarice Olivera Ivanovića kojoj se stavlja na teret saradnja sa osumljičenim licima koji su koordinisali u ubistvu Olivera Ivanovića, koje osumnjičena Silvana Arsović ne poznaje niti je ikada imala kontakt sa njima. Takođe joj se stavlja na teret da je bila svesna (kako su preneli pojedini mediji i portali) da su kamere bile nasilno zaustavljene da ne bi snimile izvršeno delo – ubistvo“, navedeno je u saopštenju.

Kako kažu u GI SDP „svih ovih meseci slušamo razna prepucavanja, lažne špekulacije i dezinformacije, doživljavamo vođenje jednog psihološkog rata i pritisaka bez konkretnih dokaza i saznanja“.

„Građansku inicijativu SDP interesuju konkretni dokazi i tražićemo da se advokatima optužene Silvane Arsović konačno dostave spisi predmeta i jasni dokazi ukoliko postoje, koji joj se stavljaju na teret“, naglašeno je u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari