Haradinaj: Izjava Kurtija sramota za Kosovo i razočaranje za SAD 1Ramuš Haradinaj Foto: EPA-EFE OLIVIER HOSLET

Bivši premijer kosovske vlade Ramuš Haradinaj prokomentarisao je izjavu Albina Kurtija da su ugovori sa Beogradom potpisani bez njegovog znanja i izjavio da je to sramota za Kosovo i da su Sjedinjene američke države (SAD) razočarane.

Haradinaj je objavio fotografiju na Fejsbuku, a u opisu naveo da je napravljena 30. januara tokom sastanka sa predstavnicima resornih ministarstava, gde se razmatrala saradnja sa Srbijom o izgradnji železnice, prenosi Radio televizija Srbije (RTS).

„Kao premijer zemlje, pre dve nedelje pozvao sam radne grupe kosovske uprave civilnog vazduhoplovstva i drumskog saobraćaja, odnosno predstavnike ministarstava, da ih obavestim o pismu o namerama za prugu koja će biti izgrađena sa Srbijom uz posredovanje ambasadora Grenela. Zamolio sam ih da budu oprezni i da ne pregovaraju niti da razgovaraju o bilo čemu što nije u skladu sa Ustavom Kosova“, napisao je Haradinaj.

Haradinaj: Izjava Kurtija sramota za Kosovo i razočaranje za SAD 2
Foto: EPA-EFE/ GEORGI LICOVSKI

On je dodao je da je tako trebalo da uradi i Aljbin Kurti, a ne da ponižava Kosovo i institucije govoreći da nije obavešten.

„Ova izjava takođe je razočarala Sjedinjene Američke Države, jer je stvoren utisak da nismo jedinstveni u pogledu njihove podrške“, zaključio je Haradinaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari