Haradinaj: Postoji šansa da Srpska lista podrži demarkaciju 1Ramuš Haradinaj Foto: EPA-EFFE/VALDRIN XHEMAJ

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio je da će se pitanje demarkacije sa Crnom Gorom naći u kosovskoj skupštini sledeće nedelje.

On je dodao da postoji mogućnost da i Srpska lista sa čijim predstavnicima razgovara, podrži taj sporazum, čime će biti obezbeđen dovoljan broj glasova za njegovo usvajanje.

„Spreman sam da pronađemo zajednički jezik sa Srpskom listom i verujem da je ovo u interesu i kosovskih Srba jer i oni nemaju bezvizne pasoše i ne mogu da putuju u inostranstvo“, rekao je Haradinaj u intervjuu za RTK2, dok ostali prištinski mediji navode da ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli na tu temu razgovara sa Milanom Radojičićem.

Danas su prištinski mediji, preneli da je zamenik premijera i ministar spoljnih poslova u Vladi Kosova Bedžet Pacoli u svojoj rezidenciji na Ajvaliji održao sastanak na temu demarkacije sa Milanom Radojičićem.

Kosovski mediji ističu Radojičića kao pravog sagovornika koji će moći da ubedi poslanike Srpske liste da promene svoj stav o ratifikaciji demarkacije sa Crnom Gorom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari