Ilić: Nisam kupio fotografiju, šta Lončar radi u Šilerovoj? 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Velimir Ilić , lider Nove Srbije, tvrdi za Danas da ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dalje obmanjuje javnost bezuspešno pokušavajući da objasni narodu šta je radio u Šilerovoj.

On negira da je kupio sporne fotografije, kako tvrdi Lončar, jer je tek od ministra čuo da su dvojica momaka na slici fudbaleri.

Lider Nove Srbije zato ponovo poziva ministra zdravlja u Vladi Srbije da podnese ostavku zbog druženja sa „zemuncima“, a ne da se bavi perifernim stvarima kao što su „kako je Velja došao do fotografija“.

– Sve to o čemu je Lončar govorio na RTS prvi put sam čuo. Evo da krenem od početka – prvo da se izvinim onoj dvojici momaka fudbalera za koje nisam ni znao ko su pa sam rekao juče na konferenciji za novinare da su pripadnici Zemunskog klana. Sinoć sam od Lončara saznao da se jedan preziva Jeremić i da sam od njega uzeo pare. Čoveka niti znam, niti poznajem, niti sam se ikada u životu sa njim sreo, a ni video. Niti sam od njega dobio slike. Da nije Lončar sinoć otkrio ko su, mislio bih da su neki tamo njihovi pulenčići iz Šilerove. Jedino koga znam sa fotografije su onaj doktor Miroslav Risović što je pobegao u Kanadu i ministar Lončar, kaže Ilić i dodaje da nikada od Lončara nije tražio bilo kakvu uslugu, niti bilo kome nudio pare za bilo kakvu uslugu.

Ilić tvrdi i da je sada jasno da je ministar Lončar više puta bio u Šilerovoj i da se to jasno vidi po garderobi u kojoj je na slikama. To znači, kako navodi, i da slike nisu nastale u jednom danu kako tvrdi ministar i da nisu nastale u kafiću, jer su neki uporedili slike iz Šilerove sa fotografijama na kojima je ministar. Ilić sumnja i u tvrdnje ministra da je slika nastala u znak zahvalnosti nakon uspešno izvedene operacije.

– Pitajte bilo kog lekara, koji je, kako Lončar kaže, prošao pored Medicinskog fakulteta i svaki će vam reći da je nemoguće da specijalizant bude glavni lekar na operaciji. A posebno je zanimljivo da je tada specijalizantu Zoranu Lončaru, takoreći početniku u hirurgiji, dozvoljeno da operiše oca jednog tako moćnog čoveka iz podzemlja. On je mogao da asistira na operaciji, ali ko bi bio lud da specijalizantu da da mu operiše oca, a da je još pritom Dušan Spasojević, kaže Ilić, upitavši ministra Lončara da li se on tako druži sa familijama svih svojih pacijenata.

Da li je Lončar posetio Risovića u Kanadi?

Velimir Ilić pita i da li se ministru svi pacijenti zahvaljuju na isti način. „Šta vi, ministre, radite na slici sa doktorom Miroslavom Risovićem i da li je tačno da ste ga dva puta posetili u Kanadi? Bilo bi lepo, ministre, da prestanete da obmanjuje narod i podnesete ostavku zbog druženja sa ‘zemuncima’, a ne da se bavite perifernim stvarima kako je Velja došao do fotografija i da još iznosite neistine da mi ih je prodao čovek koji je na slici, a za koga ja pojma nisam imao ko je“, zaključuje lider Nove Srbije u izjavi za Danas. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari