Kragujevac: Protest se prekida dok se opozicija ne dogovori 1Foto: Twitter/ @pfcgravedigger

Na protestu „Jedan od pet miliona“ u Kragujevcu saopšteno je da će ta okupljanja biti obustavljena na neko vreme i upućen je poziv opoziciji da se dogovori i „stane u jednu kolonu“.

Iz Organizacionog obora protesta je poručeno da je protest „na pauzi“ dok se ne dobije „odgovor odozgo“ na predlog iz Kragujevca.

Član Organizacionog odbora protesta Nebojša Veljković je rekao da je pauza u stvari „prijateljski predlog“ da svi politički činioci i opoziciona javnost sednu i dogovore se oko jednog „antifašističkog fronta“, da stanu „u jednu kolonu“.

Prema rečima Veljkovića, pod opozicijom podrazumeva i parlamentarne i vanparlamentarne stranke, civilni sektor, univerzitet, medije, crkvu i sve druge kojima se „gadi“ ovaj poredak u kome se ne poštuju zakoni.

„Ako se ne dogovore oko jednog antifašističkog fronta možemo ovde džabe da dolazimo sto godina“, rekao je Veljković pred nekoliko desetina građana na Đačkom trgu.

Dodao je da je dosta više prepucavanja preko Tvitera o tome šta posle bojkota ili šta posle izbora jer je to sada, kako je rekao, nebitno pošto u Srbiji preti ponovo da neka glava bude razbijena ili neko bude ubijen.

„Nema više muvanja, izaberite 250 ljudi i da oni vode ili bojkot kampanju za izbore ili zajednički kampanju – pa ćemo da vidimo. Možda ovaj (Vučić) poludi pa pusti sve uslove“, rekao je Veljković.

Član Organizacionog odbora Saša Jovanović da će se vrlo brzo „iskristalisati“ oni koji su za bojkot, ali kako je naveo, ne izbora nego ovakvog načina života.

„Oni su prava opozicija i oni će se valjda dogovoriti, nadajmo se. Tu je naše da ih podržimo, a na koji način-videćemo“, rekao je Jovanović.

Protest u Kragujevcu počeo je okupljanjem na platou kod Robne kuće, a nastavljen šetnjom kroz centar grada do Đačkog trga.

Završen je aplauzom kojim su se predstavnici Organizacionog odbora zahvalili najupornijim građanima koji su od januara dolazili na proteste „Jedan od pet miliona“ u Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari