Kurti traži da se novi vanredni izbori održe 14. juna 1Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

Predsednik pokreta Samoopredeljenje (PS) i vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da se, uz Demokratsku partiju Kosova (DPK), i on zalaže za nove vanredne parlamentarne izbore i da bi najbolje bilo da se oni održe 14. juna ove godine.

Kako je saopšteno iz Samoopredeljenja, Kurti je danas na sastanku sa predstavnicima ogranaka stranke preko interneta rekao da bi, kako se stvari kreću oko pandemije korona virusa i kako se olakšavaju mere od strane institucija, bilo dobro da se vanredni parlamentarni izbori održe u junu ove godine.

„Pošto se uz PS, i DPK opredelila za nove izbore bilo bi najbolje za PS da se oni održe u nedelju, 14. juna 2020, jer bismo u petak 12. juna održali veliki završni skup, čime bismo proslavili 15. godišnjicu osnivanja stranke“, kazao je Kurti.

Po njemu, novu vladu, na koju predsednik cilja, ne podržavaju predsednica parlamenta i neki drugi poslanici i to su dodatni argumenti da se mora izaći na izbore.

Većina parlamentarnih stranaka se zalaže za izbor nove Vlade, za šta se prvobitno zalagao i DPK, ali je lider te stranke, Kadri Veselji tokom ove nedelje u dve izjave za medije rekao da zahtevaju održavanje novih izbora nakon stvaranja uslova posle pandemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari