Maja Gojković upoznala predsednika Egipta sa situacijom u Srbiji 1Foto: Press služba Narodne skupštine

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Arapske Republike Egipat Abdel Fatah El Sisiom, u okviru zvanične posete Egiptu.

Gojković i predsednik Sisi su razgovarali o svim aspektima unapređenja bilaterlane saradnje između Srbije i Egipta i istakli da dve države vežu tradicionalno dobri i prijateljski odnosi.

Predsednik Sisi je upoznao predsednicu Narodne skupštine sa političkom i ekonomskom stabilnošću i razvojem modernog Egipta i predstavio projekte za razvoj Egipta u budućnosti.

Gojković je upoznala predsednika Sisija sa političkom i ekonomskom situacijom u Srbiji, i posebno zahvalila na razumevanju stavova Republike Srbije vezane za dijalog Beograda i Prištine i istrajnosti Republike Srbije da se nađe trajno, održivo i kompromisno rešenje radi stabilnosti kako Srbije, tako i čitavog regiona.

Gojković je zahvalila predsedniku Sisiju na tome što Egipat u međunarodnim forumima ne glasa protivno interesima Srbije.

Gojković i Sisi su razgovarali o ekonomskim aspektima saradnje i u tom kontekstu istakli značaj predstojećeg zasedanja Mešovitog komiteta, što će biti prilika da se se potpišu brojni sporazumi koji će unaprediti saradnju Srbije i Egipta.

Gojković je upoznala predsednika Egipta sa odličnom saradnjom dva parlamenta, kao i potpisivanjem Memonraduma o razumevanju, koji je podigao nivo saradnje na viši institucionalni nivo.

Predsednik Sisi je pozdravio predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa kojim je imao prilike da razgovara na marginama multilaterlnih skupova i naglasio da prihvata poziv i da očekuje da će uskoro doći u zvaničnu posetu Republici Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari