Prema saznanjima agencije Beta, sastanak lidera radikala, narodnjaka i socijalista, posvećen stavu vlade koju bi te tri liste formirale o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, nije juče održan. Funkcioner SPS-a Žarko Obradović je u utorak najavio da bi trebalo da se sastanu Ivica Dačić, Vojislav Koštunica i Tomislav Nikolić, kako bi koalicija oko SPS-a dobila odgovore na pitanja koja je uputila radikalima i narodnjacima povodom formiranja vlade.

Prema saznanjima agencije Beta, sastanak lidera radikala, narodnjaka i socijalista, posvećen stavu vlade koju bi te tri liste formirale o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, nije juče održan. Funkcioner SPS-a Žarko Obradović je u utorak najavio da bi trebalo da se sastanu Ivica Dačić, Vojislav Koštunica i Tomislav Nikolić, kako bi koalicija oko SPS-a dobila odgovore na pitanja koja je uputila radikalima i narodnjacima povodom formiranja vlade. Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je juče da se u pregovorima o formiranju Vlade Srbije koriste razne „debeovske metode pritisaka“ na njega, ali je dodao da se on ne plaši i da će jednog dana reći ko te metode koristi. Marković je dodao da se u Pomoravlju kaže da „ko se vrapca boji, žito ne seje“. Prema njegovim rečima, ( on je juče izabran za gradonačelnika Jagodine) „JS ide u Evropu, Jagodina ide u Evropu i bez Evrope Srbiji nema budućnosti“. Marković je naveo i da u Evropu ide sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, koja garantuje da je Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije.
Ministar za infrastrukturu Velimir Ilić izjavio je juče da se zalaže za SPP „samo ako u tom dokumentu piše da je Kosovo sastavni deo Srbije“. „SPP je prihvatljiv, jedino je sporno, a mi smo to tražili, što u dokumentu ne piše da je Kosovo sastavni deo Srbije“, rekao je Ilić agenciji Beta. Prema njegovim rečima, ako Evropska unija, prema Rezoluciji 1244, definiše da je Kosovo sastavni deo Srbije nikakvih problema neće biti oko ratifikacije tog sporazuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari