Organizatori protesta “Jedan od pet miliona” traže sastanak sa direktorom RTS 1Jedan od protesta u Beogradu Foto: Aleksandra Popović

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ zatražili su sastanak sa generalnim direktorom Radio-televizije Srbije Draganom Bujoševićem.

Kao i sa glavnim i odgovornim urednikom informativnog programa RTS-a Nenadom Lj. Stefanovićem sutra u 19.30 u zgradi javnog servisa, navodeći da će ishod sastanka učesnici skupa sačekati ispred.

„Organizatori protesta javno zahtevaju da sutra u 19.30 budu u svojim kancelarijama i prime delegaciju protesta. Obaveštavamo ih da će svi učesnici protesta ishod sastanka sačekati ispred zgrade RTS“, navedeno je u saopštenju organizatora protesta.

Organizatori su naveli da „na sve dosadašnje zahteve protesta Aleksandar Vučić odgovara ili da su glupi ili ponavljanjem ‘Ako ste nezadovoljni, evo vam izbori’, i da je javni servis na prvom programu sat vremena uživo prenosio kontramiting koji je organizovala Srpska napredna stranka, dok je izveštaj o memorijalnoj šetnji za Olivera Ivanovića trajao tačno 53 sekudne, što kako su ocenili „nije sloboda medija“.

„Ucene građana, pretnje otkazom, kupovina glasova, i mafijašenje koje Aleksandar Vučić zove izborima – nisu izbori… Izbori podrazumevaju slobodu da biramo, slobodu medija“, piše u saopštenju.

Protest „Jedan od pet miliona“ biće održan sutra osmi put u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari