Podržana Inicijativa o stvaranju "velike Demokratske stranke" 1Zoran Lutovac Foto: Fonet/Marija Đoković

Na redovnoj sednici Glavnog odbora, gotovo jednoglasno, podržana je incijativa za pokretanje procesa ujedinjenja i stvaranja velike Demokratske stranke, saopšteno je posle sednice.

U saopštenju objavljenom na sajtu DS navodi se da je podržana je incijativa za pokretanje procesa ujedinjenja i stvaranja velike Demokratske stranke, „kao započetog procesa ukrupnjavanja koji dominatno obeležava aktuelni politički trenutak i predstavlja zamajac prerastanju DS u najsnažnije gravitaciono polje u građanskom, demokratskom spektru“.

Dodaje se da je glasanju prethodilo izlaganje predsednika DS Zorana Lutovca koji je naznačio magistralne pravce daljeg delovanja, naglašavajući da ujedinjenje progresivnih, demokratskih stranaka izvire iz zahteva koji su se čuli i na građanskim protestima, a i daju impuls reafirmaciji ideje koju demokrate nisu napuštale. Ovoj ideji je došlo vreme, i ranije su činjeni pokušaji, ali sada nam uslovi nalažu istorijsku zrelost i odlučnost, zajedništvo i borbu za stabilnu državu i institucije u punom demokratskom kapacitetu, podvukao je Lutovac. ž

On je naglasio da nije reč o personalnoj uniji i kadrovskoj kombinatorici, da se ne radi o imenima, već o programu, navodi se u saopštenju. U diskusiji koja je usledila ideju su podržali članovi Glavnog odbora, ne sporeći suštinu i osnovnu premisu na kojoj se razgovori o uniji vode. U prvom delu sednice, koji je bio otvoren za javnost, predsednik stranke podneo je Izveštaj o tromesečnom radu, koji je usvojen apsolutnom većinom glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari