Preminuo potpredsednik Skupštine Konstantin Arsenović 1Foto: Fonet / Božidar Petrović

Potpredsednik Skupštine Srbije i funkcioner Partije ujedinjenih penzionera Srbije Konstantin Arsenović preminuo je u 76. godini, saopšteno je iz parlamenta.

Arsenović je rođen 3. juna 1940. godine u selu Gornje Košlje u opštini LJubovija. Završio je Vojnotehničku akademiju, Visoku vojno tehničku akademiju, Komandno-štabnu školu i Školu Nacionalne odbrane.

Svoju bogatu radnu karijeru je proveo u JNA i Vojsci Jugoslavije od 1961 – 2000. godine. Obavljao je brojne dužnosti u vojsci, od poslova referenta do savetnika načelnika Generalštaba za logistiku.
Bio je nosilac i učesnik razvoja i opremanja NVO – težišno zemaljske artiljerije, izradi normativa, uputstava, pravila i doktrinarnih dokumenata za potrebe tadašnje vojske. Za svoj rad više puta je pohvaljivan, nagrađivan i odlikovan.

Radnu karijeru završio je 2000. godine u činu general-potpukovnika. Jedan je od osnivača Partije ujedinjenih penzionera Srbije, i bio je na funkciji potpredsednika stranke.

Za narodnog poslanika biran je i u sazivima 2008-2012, 2012-2014. i 2014-2016. godine, a dužnost potpredsednika Narodne skupštine obavljao je i u prethodna dva skupštinska saziva.

Konstantin Arsenović biće sahranjen na Bežanijskom groblju u subotu, 4. februara, u 10.30 časova.

 

Saučešće Vučića

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici preminulog potpredsednika Narodne skupštine Srbije Konstantina Arsenovića.

Primite izraze mog dubokog saučešće povodom smrti Vašeg supruga, Konstantina Arsenovića, koji je svojim radom i zalaganjem dao doprinos jačanju institucije u kojoj je savesno obavljao odgovornu dužnost potpredsednika,“ navodi se u telegramu premijera Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari