PSG: Sramotna izjava Šarčevića o plagijatu Siniše Malog 1Mladen Šarčević Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da je sramotna izjava kojom je ministar prosvete Mladen Šarčević „pokušao da opravda krađu intelektualne svojine, odnosno plagijat magistra Siniše Malog“.

„Ministar je izjavio da on ne bi dao magistru Siniši Malom da podnese ostavku, jer dobro radi svoj posao!? Da li svi lopovi mogu da kradu u slobodno vreme zato što dobro rade svoj posao? Da li je ministar prosvete, koji je profesor geografije, kompetentan da oceni kvalitet rada ministra finansija?“, naveo je PSG u saopštenju.

Taj pokret je dodao da je zadatak ministarstva na čijem je čelu Šarčević da održava i unapređuje sistem obrazovanja a ne da daje diplome, titule ili zvanja onima „koji ne poseduju ni znanje ni kompetencije“.

„Tražimo od ministra da ne prenosi na ministarstvo kojim upravlja navike koje je poneo iz privatnih škola kojima je vlasnik i da ne šalje poruku našoj vrednoj i pametnoj deci da su učenje i rad nepotrebni jer se može prepisati, ukrasti tuđe! Umesto da podrži odluku Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu i da promoviše rad, učenje i moral, ministar podržava intelektualnu krađu i prevare kojima se na nemoralni način, prečicom, ostvaruje ono, za šta su, poštenim ljudima, potrebne godine vrednog rada“, dodaje se u saopštenju.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je juče da on, da je šef Siniši Malom, ne bi ministru dao da podnese ostavku i dodao da je priča o doktoratu Malog „obojena politikom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari