Rašković Ivić: Opozicija u bojkotu na svim nivoima 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Potpredsednica Narodne stranke i narodna poslanica Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da se „prava opozicija“, okupljena oko Saveza za Srbiju, odlučila na bojkot izbora na svim nivoima da bi se „stvari ogolile“ i jer neće da učestvuje u „zamlaćivanju Srbije“.

„Predstavnici EU su, zbog nepostojanja mogućnosti da u Srbiji budu održani fer i demokratski izbori, došli kako bi pokušali neku vrstu posredovanja. Hvala im na tome, ali nažalost nisu uspeli. Režim je maksimalno zaoštrio represiju, i spustio cenzus na tri odsto da bi napravio dirigovanu opoziciju“, rekla je Sanda Rašković Ivić televiziji Nova S.

Sanda Rašković Ivić navela je, povodom nove metodologije proširenja Evropske unije, da nije suština u načinu pregovora, nego u tome što vlast u Beogradu ne čini ništa kako bi Srbija postala demokratska država uređena po evropskim standardima.

„I po starom i po novom sistemu naglasak je na vladavini prava, funkcionisanju demokratskih institucija i ekonomskom razvoju u procesu pristupanja. Šta smo uradili na vladavini prava? Mi smo u toj oblasti beskrajno tanki, pogledajte slučaj ’Krušik’ – uzbunjivač je završio u zatvoru umesto stvarno odgovornih, priču o tetki ministra odbrane Aleksandra Vulina“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić je dodala da se „ništa neće dogoditi“ na unapređenju vladavine prava, jer su nevidljivi oni koji bi trebalo da štite institucije, poput republičke tužiteljke Zagorke Dolovac.

„Nemamo ni slobodu medija, pogledajte kako izgledaju televizije sa nacionalnom frekvencijom, pogledajte i ekonomski razvoj. Priča o ekonomskom napretku je potpuno lažna, jer dobra ekonomija zahteva i dobru poljoprivredu i industriju, ali i zaštitu radničkih prava i domaćih proizvođača i preduzetnika, što u Srbiji ne postoji“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Potpredsednica Narodne stranke je ocenila da postoji mogućnost da Srbija bude vraćena nazad u pregovorima sa EU posle poseta misija unije za utvrđivanje stanja i činjenica.

„Njima je već vrlo dobro poznato stanje na terenu, jer smo pre par meseci od Evropske komisije dobili dijagnozu da je Srbija zarobljena država, kada su sagledavani demokratski procesi, vladavina prava, funkcionisanje demokratskih institucija i sloboda medija“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić je dodala da države istočne Evrope koje su pristupale EU nisu imale autokratske režime, kakav je na vlasti u Srbiji, i dodala da se sa takvim režimom ne može sprovesti ni najdobronamernija ponuda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari