SDA: Ponašanje premijerke potvrdilo robovlasnički odnos prema Sandžaku 1Foto (SDA): Sulejman Ugljanin – Izbor između dve opcije-SDA ili velikosrpski režim

Predsedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka ocenilo je da imenovanje direktora Zdravstvenog centra u Novom Pazaru, kao dokazanog poslušnika i koalicionog partnera Aleksandra Vučića, predstavlja direktnu nameru da se pogorša postojeća teška zdravstvena situacija u tom gradu.

SDA smatra da „arogantno i drsko ponašanje srpske premijerke i članova Vlade, tokom posete Zdravstvenom centru u Novom Pazaru gde pandemija korona virusa danima odnosi ljudske živote, potvrdjuje kolonijalistički i robovlasnički odnos aktuelnog Vučićevog režima prema gradjanima Sandžaka“.

Za novog direktora Zdravstvenog centra ocenjuju „da su dokazana organizaciona nesposobnost, neznanje, arogancija, slepa poslušnost i podrška velikosrpskoj politici, osnovne osobine Vučićevih kadrova u Sandžaku“.

SDA je pozvala zemlje grupe „Prijatelji Sandžaka“ i njihove predstavnike u Srbiji da pomognu gradjanima da prevazidju postojeću tešku zdravstvenu i političku situaciju.

Predsedništvo SDA ocenilo je posle analize izbornih rezultata, da izbori nisu bili fer i demokratski, a gradjani su bili izloženi pritiscima od strane vladajućeg režima.

SDA je saopštila da je na ponovljenim parlamentarnim izborima u Sandžaku osvojila najveći broj glasova, i da će imati najmanje tri mandata u Narodnoj skupštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari